KERKBERICHTEN


DERDE ZONDAG VAN PASEN • 25 april - 2 mei


Heilig Hart
parochie

l Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem en kapelaan M. Stanislaus, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 22 15. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, 06-47 24 36 47.

l Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

l Website. Kerkberichten en gegevens staan ook op www.heilighartparochie.nl. De parochie is tevens te vinden op Facebook.

l Parochiebijdrage. Het geld komt aan de eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De volgende rekeningnummers zijn beschikbaar: Boxtel NL38 RABO 0108 8603 37; Esch NL57 RABO 0155 4007 89; Lennisheuvel NL94 RABO 0108 8034 57 en Liempde NL14 RABO 0128 7923 29.

l Bijbelinloop digitaal. Het Bijbelinloopuurtje wordt vanaf deze week digitaal voortgezet. Niet in het pastoraal centrum maar via computer, laptop, tablet of telefoon. ,,Na wat experimenteren hebben we een aardige vorm gevonden", aldus pastoor Geertjan van Rossem. Hij plaatst zijn presentatie op YouTube; de link daarvan is te vinden hoofdpagina van de parochiesite. Een gesprek met de pastoor is op dat moment niet mogelijk, wel in een persoonlijke ontmoeting. In de eerste aflevering Van van Rossem een toelichting op de eerste en tweede lezing van zondag 26 april. In die lezingen getuigt de apostel Petrus over Jezus' verrijzenis als vervulling van Gods plan om voor de mensen een nieuwe, herstelde wereld te laten aanbreken.

l Uit de agenda. Er zijn geen vergaderingen en/of activiteiten gepland vanwege het coronavirus.

l Liturgische kalender. Zaterdag: Marcus, evangelist. Maandag: Petrus Canisius, priester en kerkleraar. Woensdag Catharina van Siena, maagd en kerklerares, patrones van Europa.

l Zondagsliturgie. Op de derde zondag van Pasen luidt ht motto: In het hart geraakt. Tussen Pasen en Pinksteren worden in de eerste lezing perikopen gelezen uit het boek Handelingen, waarin de idealen maar ook de struikelblokken van de nog jonge christelijke gemeenschap worden beschreven. De volgelingen wilden het leven van Jezus begrijpen en de kruisdood en zijn opwekking een plaats geven. In de tweede lezing en het evangelie is te lezen hoe het geloof in de verrezen Heer verkondigd werd en hoe de Kerk geleidelijk aan groeide en vorm kreeg.

l Overweging kapelaan Marshal. Juist in deze tijd van coronacrisis blijkt dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is. Maar met tussen ons in die anderhalve meter gaat het met geloof, hoop en liefde allemaal beter. Geef de moed niet op want ook in deze tijd zijn we samen sterk, winnen we de strijd. Dus niets is minder waar: we vinden juist elkaar. Yes we can!

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

l Basiliek open. De Sint-Petrusbasiliek is op vrijdag open van 09.00 tot 12.00 en voor bezinning en gebed op zondag van 11.00 tot 12.30.

l Intenties opgeven. Boxtelse misintenties graag in de brievenbus van pastoraal centrum Duinendaal deponeren.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15. Tevens is de werkgroep op zoek naar iemand die de administratie wil bijhouden en vrijwilligers om zieken te bezoeken.

St-Jans Onthoofdingkerk Liempde

ZONDAG 09.30 besloten hoogmis met pastoor Geertjan van Rossem en kapelaan Marshal Stanislaus als voorganger. Daarin wordt gebeden voor de hele Heilig Hartparochie en speciaal voor onderstaande misintenties. Boxtel: Grard en Dina v.d. Besselaar- v. Oers (jgt); Harrie v. Esch (jgt); Anita v. Nettekoven- v. Braam Morris (jgt); Corrie de Bresser-Bakx (mgd); Ferdi Mathilda (mgd); Jan v. Gestel (mgd); Anneke Scholten-Cijffers (mgd); Tiny v.d. Brandt- v. Hooff (mgd); Frans v.d. Brandt (mgd); Toon Klijn (mgd); pater Hans de Visser (mgd); Harrie de Bresser (verj); overleden ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; Ron Ronkes. Esch: Henny Kluytmans- v.d. Aker (jgt); Fieke Bergman- v. Kerkoerle (mgd); overleden ouders Van de Ven- v. Gaalen. Lennisheuvel: Cor en Ties Witlox-Vissers (mgd); Anne Marie Bakker-Hensen. Liempde: Marie-José Heersche- v.d. Boom (jgt); Mies Spierings (mgd); Marinus de Laat (mgd); Sjaan Bakx-Kelders (mgd); Ties en Anna v.d. Loo- v. Lieshout; Voor de gehele parochiegemeenschap van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde

l Overleden. Tonnie v.d. Velden- v. Houtum (92) is vrijdag bijgezet in het graf van haar echtgenoot. Moge zij rusten in de vrede van de Heer.

l Communie thuis vervalt. Op last van de bisschoppen wordt op de eerste vrijdag van de maand de communie niet langer thuisgebracht.

l De Ontmoeting gesloten. Het wekelijkse open huis op zaterdagochtend in het contactpunt nabij De Kloosterhof is vanwege het coronavirus tot nader order gesloten. Gelieve misintenties à twaalf euro met gepast geld in een gesloten enveloppe (met naam en telefoonnummer) in de brievenbus van De Ontmoeting te deponeren.

l Aandacht voor zieken. Mensen kunnen hiervoor terecht bij het pastoresteam, telefoonnummer (0411) 67 22 15 en/of De Zonnebloem afdeling Liempde, 06-24 61 44 30.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

l Kerk open. Er zijn voorlopig geen vieringen, maar de kerk blijft wel open om een kaarsje aan te steken en voor gebed.

l Misintenties. De misintenties opgeven vóór maandag 11.30 bij pastor Van den Tillaart (0411) 63 34 90 of bij Helma Rombouts (0411) 67 25 94. De envelop met twaalf euro en de naam en datum van de intentie kan in de bus van De Uitwijk worden gedeponeerd.

l Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart via de pastor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

l Geen eucharistievieringen. Zaterdag en maandag zijn er geen eucharistievieringen in respectievelijk de kerk en het Buitenhuis.

l Misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedeponeerd worden. Telefonisch doorgeven kan ook via (0411) 60 15 65.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.

Sint-Lambertus
Gemonde

l Vieringen afgelast. Alle vieringen zijn tot en met 1 juni afgelast. De kerk is open op momenten dat er een mis zou zijn. Bezoekers zijn welkom voor een persoonlijk gebed. Er zijn bezinningsteksten met de intenties en muziek.

l Intenties. ZATERDAG 18.30 Intenties: Mieke den Otter; Jan Olislagers; overl. fam. Verhagen-Habraken.

Protestantse
Gemeente

l Geen bijeenkomsten. Alle diensten zijn voorlopig geannuleerd. Op de website zijn alternatieve vormen van vieren in huiselijke kring te vinden. Ook de voor morgen, vrijdag 24 april geplande Taizéviering is afgelast.

l Bereikbaarheid. Margré Schoondermark, telefoonnummer (0411) 67 85 65 of 06-20 11 73 64.

l Website. Meer informatie in het kerkblad en op de website www.pg-boxtel.nl.