HUISVESTING VAN ARBEIDSMIGRANTEN

Plan voor woonunits in lege autogarage Ladonk

JULES HAMELEERS

Frank van den Brandt wil maximaal honderdvijftig arbeidsmigranten huisvesten in het pand van zijn autobedrijf aan rotonde Boseind. Tenminste, als hij alle betrokkenen op één lijn krijgt. Het Lennisheuvelse wijkorgaan Rond Kerk en Orion (RKO) is fel tegen zo'n 'Polenhotel'. Naar aanleiding van het artikel in de dinsdageditie van Brabants Centrum, stuurde het RKO-bestuur een brief naar het Boxtelse college van B en W.

De belangenorganisatie van kerkdorp Lennisheuvel verduidelijkt in haar schrijven waarom zij zich niet kan vinden in de plannen van de autohandelaar. Eén argument uit de lijst, die meer dan twee pagina's beslaat: ,,De plannen hebben een omvang die méér dan 10 procent van het aantal inwoners van Lennisheuvel omvat! Wij achten dit volstrekt disproportioneel."

RKO bekritiseert niet alleen de plannen van Van den Brandt, maar ook de gang van zaken van de gemeente Boxtel. Het wijkorgaan stelt dat dorpsbewoners eerder voor voldongen feiten zijn gesteld, die niet in het voordeel van mensen uit Lennisheuvel waren. Het college beloofde beterschap, maar dat is er niet van gekomen volgens RKO.

Van den Brandt is duidelijk: zijn plannen gaan alleen door wanneer alle betrokkenen het ermee eens zijn. ,,Ik wil echt niemand voor het hoofd stoten en alleen een deel van de oplossing zijn. Huisvesting van arbeidsmigranten is een vraagstuk waarop écht een antwoord moet komen."



Pagina 3: 'Impasse door gebrek aan beleid arbeidsmigranten'.