Harrie en Geertje Schellekens traden met accordeonist Wil Sterks (rechts) op bij Elisabethsdael. (Foto: eigen collectie).
Harrie en Geertje Schellekens traden met accordeonist Wil Sterks (rechts) op bij Elisabethsdael. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

Liedertafeltrio Boxtel verrast bewoners Elisabethsdael


HENK VAN WEERT

Samen met bewoners van de nabijgelegen wooncomplexen Vinckenrode en Cronenborg genieten ouderen die in Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat wonen om de zes weken op vrijdagmiddag van een optreden door Liedertafel Boxtel. Vorige week moest vanwege de coronacrisis in afgeslankte vorm voor een andere invulling worden gekozen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Waar de zangers en hun begeleiders anders van zich laten horen in de ontmoetingsruimte van Elisabethsdael, werd woensdag gekozen voor een buitenoptreden met een delegatie van de Liedertafel. Accordeonist Wil Sterks vertolkte samen met zang van Geertje en Harrie Schellekens aanstekelijke meezingers. ,,We stonden zo opgesteld dat ze ons allemaal konden zien", vertelt Geertje, die niet alleen zingt, maar ook gitaar speelt.

De drie leden van de Liedertafel hadden vooraf geen idee wat ze van hun optreden moesten verwachten en of dat zou aanslaan. ,,Maar het was overweldigend. Veel bewoners stonden op hun balkon. En degenen die naar buiten konden, zongen op gepaste afstand gezellig mee. Op een plekje in de schaduw uiteraard, want het was op deze prille voorjaarsdag zomers warm."

WEER NAAR BUITEN

,,De bewoners genoten, maar wij zelf ook. Het is zo mooi dat je deze mensen, die alleen op hun kamer zitten, dit kunt geven. Een mevrouw zei na afloop: 'Ik heb vanmiddag niet aan het virus gedacht'. Daar doen we het voor", glundert Schellekens. Ze hoorde van begeleidsters van Elisabethsdael dat sommige bewoners die nu naar buiten kwamen, sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer uit huis waren geweest...

Als het weer het toelaat, treedt het Liedertafeltrio woensdag 22 april van 14.00 tot 15.00 uur weer op bij Elisabethsdael.