Speciaal voor de trouwdag van zijn vader Wim en zijn stiefmoeder Maria trad Pim Bressers (links) op met een mede-muzikant van De Kromploegers.
Speciaal voor de trouwdag van zijn vader Wim en zijn stiefmoeder Maria trad Pim Bressers (links) op met een mede-muzikant van De Kromploegers. Foto: Pål Jansen

'DE KROMPLOEGERS' VERRAST FEESTVARKENS

Muzikale felicitatie voor jarige Liempdenaren


PÅL JANSEN

Wie jarig is tijdens de coronacrisis blijft alleen zitten met de taart. Bezoekjes brengen is vrijwel onmogelijk. De muzikanten van De Kromploegers kwamen op het idee om alle jarigen in Liempde een serenade te brengen bij de voordeur, op gepaste afstand natuurlijk. De mini-optredens slaan aan...

Vorige week waren er al dertig aanvragen van dorpsbewoners. ,,Onze trompettist Frank van Bommel kwam met de opmerking dat er niks te doen is momenteel en dat jarigen geen feestje kunnen houden. Dus kwam hij met het idee voor een corona-felicitatiedienst", vertelt Maarten Termeer van de Liempdse hofkapel.

In eerste instantie zouden twee muzikanten van de club de diensten gaan invullen. Maar al vlug kwamen er tientallen aanvragen binnen. ,,Nu werken we met vijf verschillende muzikanten die wisselend in groepjes van twee een ode brengen aan de jarige", licht Termeer toe.

UITZONDERING

Muzikant Pim Bressers speelde vorige week voor zijn vader Wim en diens echtgenote Maria. Het stel vierde zijn trouwdag. ,,Dit was inderdaad een uitzondering. We focussen ons met name op verjaardagen", benadrukt Bressers. Want alleen dat al levert veel verzoekjes op uit het dorp. ,,Maar er mogen natuurlijk altijd jarigen bijkomen!", aldus de muzikant.

ZOLDERKAMERTJE

De serenades zijn niet alleen een fijne traktatie voor de Liempdse feestvarkens, ook voor de muzikanten zelf is het een prima afleiding. Termeer: ,,Voor ons is het leuk om weer wat muziek te maken. Ook wij willen natuurlijk de komende maanden niet alleen op ons zolderkamertje oefenen, maar voor de mensen spelen. Dat doen wel natuurlijk wel op gepaste afstand."


* * *

De muzikanten van De Kromploegers komen op afspraak voor iedere jarige in Liempde gratis een liedje spelen. Aanmelden kan via e-mailadres coronafelicitatiedienst@kromploegers.nl.



p Speciaal voor de trouwdag van zijn vader Wim en stiefmoeder Maria, trad Pim Bressers (links) op met een mede-muzikant van De Kromploegers. Een uitzondering, want de corona-felicitatiedienst van de hofkapel is bedoeld voor jarigen in Liempde. (Foto: Pål Jansen).