Afbeelding
Foto: Crebas Fotografie

THE BRAIN UIT BOXTEL BRENGT ONLINE PUBQUIZZEN

'Er is behoefte aan hersengymnastiek'

Linda van de Wiel

Boxtelaren een beetje afleiding bieden in deze moeilijke situatie. Dat is wat Kiske de Leest en Marc de Laat van quizbedrijf The Brain uit Boxtel beogen met het online vragenspel dat ze organiseren. Vandaag, donderdag 16 april, is via een livestream op YouTube de gratis toegankelijke pubquiz voor iedereen beschikbaar.

Op hun Facebookpagina delen De Laat en De Leest sinds een aantal weken dagelijks een vraag over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan algemene kwesties, doordenkers en fotorebussen. De vragen worden massaal beantwoord. Het duo merkte de behoefte aan afleiding en besloot daarom een online pubquiz te organiseren.

Deze vindt een week later plaats dan oorspronkelijk de bedoeling was: ,,We willen de quiz goed neerzetten en de techniek is best ingewikkeld. Bij quizzen waaraan we zelf deelnamen ging het mis en dat willen we niet.”

DUIZEND VRAGEN

Iedereen kan thuis deelnemen. De Laat: ,,Onze andere quizzen zijn uitgesteld vanwege het coronavirus en hierdoor hebben we tijd om nóg meer vragen te maken.” Hier waren de mannen dan ook druk mee doende. De Laat: ,,Ik heb de afgelopen weken ongeveer duizend nieuwe vragen bedacht.” De Leest: ,,We bieden alle deelnemers graag afleiding én hersengymnastiek. Veel mensen hebben nu weinig omhanden.”

Ook deelnemen? Stel een team samen en zorg dat je er vanavond om 20.15 uur klaar voor zit. De interactieve quiz is te zien op www.facebook.com/BrainQuiz.



q Onder het genot van een wijntje en een hapje kunnen liefhebbers vanavond online de pubquiz van The Brain spelen. (Foto: Crebas Fotografie).