De galerij van Hoogheemflat Leeuw was gistermiddag gevuld met bewoners die deelnamen aan het voordeurkienen.
De galerij van Hoogheemflat Leeuw was gistermiddag gevuld met bewoners die deelnamen aan het voordeurkienen. Foto: Peter de Koning

BALKONBINGO 'HUISKAMER' SLAAT AAN

Hoogheem ontdekt het voordeurkienen

HENK VAN WEERT

De maandelijkse bingomiddag in de Huiskamer van Hoogheemflat Leeuw kreeg gistermiddag een bijzondere invulling. Samenkomen in de vier jaar geleden geopende ontmoetingsruimte op huisnummer 448 was er vanwege de coronacrisis natuurlijk niet bij. Dus streepten de bewoners op hun galerij de nummers weg. Het voordeurkienen is geboren...

Nu mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven om te voorkomen dat ze het besmettelijke coronavirus oplopen, worden allerlei alternatieven bedacht om met name ouderen toch wat vermaak te bieden. Ook in de Huiskamer van Hoogheemflat 7, speciaal bedoeld voor 55-plussers, zijn bijeenkomsten uit den boze. En dus dreigde de kienmiddag die elke derde woensdag van de maand wordt gehouden in het water te vallen.

,,In onze flat alleen al wonen 35 alleenstaande ouderen. Die hebben wel behoefte aan wat gezelligheid. We kregen dan ook van meerdere mensen het verzoek of er niet tóch iets kon worden georganiseerd", vertelt Leni van den Aker, die samen met Willemien van Gulik de balkonbingo organiseert.

Daarom werd de ballenmolen gistermiddag op de parkeerplaats vóór het flatgebouw geplaatst waar Lia, de vaste presentatrice van Telebingo op Omroep Dommelland, de getallen afriep. Voor de duidelijkheid stak Leni ook A4-tjes in de lucht waarop de bingocijfers in groot formaat waren afgedrukt.

Zaterdag gingen Leni en Willemien langs de deuren om te polsen of er animo zou zijn voor zo'n gratis kienmiddag. Nou, hun idee bleek een schot in de roos. En dus gingen gistermiddag tal van voordeuren open om in het zonnetje mee te dingen naar de ingeslagen prijsjes.

,,Normaal doen een kleine twintig mensen mee en nu zijn dat er meer dan het dubbele", glundert Leni. Voor iedere deelnemer had zij een taartje gebakken om de gezelligheid te vergroten.


p De galerij van Hoogheemflat Leeuw was gistermiddag gevuld met bewoners die deelnamen aan het voordeurkienen.

De bingogetallen werden getrokken en afgeroepen vanaf de parkeerplaats. Rechts bedient Willemien van Gulik de lottomolen. Leni van den Aker steekt op de achtergrond de cijfers op A4-tjes de lucht in. (Foto's: Peter de Koning).