Scouting Boxtel verzet jubileum naar volgend jaar

Ook evenementen aan het einde van de lente worden steeds vaker afgelast door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo ook de reünie op zaterdag 13 juni van Scouting Boxtel. De padvinderij stelt haar jubileum uit naar zaterdag 29 mei 2021.

Een kwart eeuw geleden fuseerden vier plaatselijke scoutingverenigingen en openden een gezamenlijke accommodatie aan de Molenwijkseweg.

Ter ere van het zilveren jubileum van blokhut Wickiup wilde de scouting een groot feest geven. Hierbij waren alle huidige scouts en oud-leden uitgenodigd. Dit feest is nu verplaatst naar zaterdag 29 mei 2021. Hier kunnen padvinders nieuwe mensen ontmoeten, herinneringen ophalen en oude bekenden treffen.

VRAGEN

Wie vragen heeft of meer informatie wil over de reünie, kan een e-mail sturen naar: 25jaarblokhut@scoutingboxtel.nl..

Bomen Brigade Boxtel vraagt college om beleid

De Bomen Brigade Boxtel vraagt het Boxtelse college van B en W dringend om stappen te zetten in het opstellen van een bomenbeleidsplan. De groep werd in december 2015 al gevraagd om mee te denken, maar ziet nog geen resultaten.

De gemeente Boxtel heeft het formuleren van een bomenbeleidsplan uitgesteld tot eind 2020, waarmee het project over de verkiezingen heen is getild die in november van dit jaar plaatsvinden.

De actiegroep vindt dat het beleid er tóch zo snel mogelijk moet komen. Ten eerste vindt de organisatie veel kapvergunningen 'discutabel'. Ook wijst de Bomen Brigade erop dat het huidige beleid niet is aangepast aan de klimaatverandering.

Om het plan op gang te helpen, biedt de Bomen Brigade een helpende hand aan het college. De organisatie wil 'zo snel mogelijk een constructieve bijdrage leveren aan het concept-bomenbeleidsplan, zodat onze gemeente spoedig actief verder kan met een toekomstbestendig bomenbeleid.'