Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

STORM DENNIS RICHTTE SCHADE AAN BIJ L'UNION LIEMPDE

Nieuw dak voor handboogdoelen


JULES HAMELEERS

Dat storm Dennis over het land raasde, lijkt ondertussen al een eeuwigheid geleden: de coronacrisis beheerst nu het dagelijkse leven. Toch moesten leden van handboogschutterij L'Union Liempde vorige week nog enkele gevolgen van de harde wind in februari te lijf.

Ondanks de huidige maatregelen om verspreiding van Covid-19 te voorkomen, móést het dak van de accommodatie van L'Union aan de Heidezoom vervangen worden. Bij elke windvlaag raakte de tijdelijk geplaatste afdekzeilen los en bij regen gutste het water naar binnen.

,,Ons hele dak lag er af", aldus voorzitter Karin van der Velden. ,,En voordat we de vergoeding van de verzekering binnen hadden, verstreek er wat tijd." Vorige week brak uiteindelijk het moment aan om nieuwe dakplaten aan te brengen. Dat gebeurde met vereende krachten: de medewerkers van het dakdekkersbedrijf kregen hulp van diverse leden van de vereniging. ,,We waren met best wat mensen bij elkaar, maar hielden uiteraard wel voldoende afstand", verzekerde de voorzitter.



p Leden van L'Union Liempde zijn in touw om het dak van de handboogdoelen aan de Heidezoom te vervangen. Storm Dennis veroorzaakte in februari grote schade aan de dakplaten. (Foto: Albert Stolwijk).