Streekhuis Het Groene Woud verhuist naar D'n Liempdsen Herd

De uitvalsbasis van Nationaal Landschap Het Groene Woud, het zogeheten Streekhuis, is gisteren verhuisd naar D'n Liempdsen Herd, vooralsnog voor één jaar. Voorheen zetelde het Streekhuis in het voormalig raadhuis aan de Keefheuvel. Het Raadhuis Verzekeringen huurt nu het hele pand.

Sinds 2008 huurt stichting Nationaal Landschap Het Groene Woud van de gemeente Boxtel een deel van het oude Liempdse gemeentehuis als werklocatie. Het Streekhuis werkt met minder personeel dan voorheen. Daardoor werd de ruimte in het oude raadhuis te groot, zodat sinds gisteren een werkplek in betrokken in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4, schuin tegenover de oude locatie. Het Streekhuis blijft bereikbaar via hetzelfde telefoonnummer (0411) 63 10 31 en e-mailadres streekhuis@hetgroenewoud.com.

UITBREIDING

Door de verhuizing van het Streekhuis ontstaat voor Het Raadhuis Verzekeringen de mogelijkheid tot uitbreiding. Eigenaar René Knoops maakt hier graag gebruik van. In samenwerking met de gemeente Boxtel als verhuurder zullen de oude doorgangen van het ene naar het andere deel van het oude gemeentehuis hersteld worden. Verder worden de ruimtes gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld.

Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is eigendom van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Het is met inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd als onderdeel van het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud. Hierbij is de monumentale langgevelboerderij in het centrum van Liempde geheel gerestaureerd. Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum is een kantoorruimte gerealiseerd van zeventig vierkante meter.