Ruim dertig prijzen voor eerste online bingo in Liempde

RENS VAN DEN ELSEN

Het is weer eens wat anders dan Netflix: een online bingo-avond. Café Het Wapen van Liempde en pannenkoekenrestaurant 't Struifhuis laten vrijdag 17 april vanaf 20.00 uur de ballen rollen en zenden dit live uit via YouTube. Deelnemers steunen niet alleen de horeca, want de prijzen zijn gekocht bij lokale ondernemers. Bingokaarten zijn nog verkrijgbaar.

Onder de naam de 'Grote Online Bingoshow', brengt Liempdenaar Mike van Dijk van het evenementenbureau Housefiller Events samen met Roel van de Ven uit Haaren de activiteit bij bedrijven in de regio onder de aandacht. Naast dat het de gemiste omzet een klein beetje opvangt, is het volgens hem ook goed voor de sociale cohesie in een dorp.

RAD VAN AD

Ad Schelle, eigenaar van Het Wapen van Liempde en Ruud Bouwmans en Mitch Stupers van 't Struifhuis zijn met het idee aan de slag gegaan om ook voor Liempde een gezellige avond met lokale gezichten te organiseren. Vanuit de huiskamer, dat dan weer wel. ,,Ruud en Mitch presenteren de bingo. Het callcenter wordt bemand door Joke Brewel en Mariëtte Thomassen, die meteen leuke typetjes neerzetten. Daarnaast hebben we nog een paar andere spellen, zoals een mystery guest, het kofferspel en het Rad van Ad. Wij zijn er dus klaar voor en hebben er veel zin in. Hopelijk doet heel Liempde met ons mee", aldus Schelle.

PRIJZEN

Er zijn volgens Schelle tot nog toe ruim vijfhonderd kaarten verkocht. De hoofdprijs is ook niet mis: 4 dagen en nachten in een huisje in Frankrijk. ,,Geregeld via een bekende van ons", laat de kroegbaas weten. Daarnaast zijn er verschillende pakketten van Liempdse ondernemers te winnen, maar ook een JBL-geluidsbox, een taxirit, een kruiwagen potgrond en zelfs een kleine verzameling speeltjes voor in de slaapkamer. Schelle: ,,We hebben ruim dertig prijzen opgehaald."

De uitzending start vrijdag vanaf 20.00 uur vanuit de zaal van het pannenkoekenhuis. Deze is dan live te volgen via YouTube vanaf de smartphone, tablet, laptop of smart-TV. Bingokaarten kosten 7,50 euro per stuk of 19,50 euro voor drie en zijn tot en met woensdag 15 april te bestellen via: www.housefillerevents.nl/tickets/bingoshow/.