Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

BUITENSPELEN EN FRUSTRATIES ZORGEN VOOR DRUKTE GLASSERVICE

Veel glasscherven tijdens coronacrisis

JULES HAMELEERS

Pakketbezorgers krijgen het drukker en de milieustraat is ineens een populaire attractie: logische, alledaagse gevolgen van de coronacrisis. Een onverwachte consequentie, is dat er ineens ook meer ruiten sneuvelen. ,,Eerst had ik twee à drie klussen per week, nu drie tot vier per dag", zegt Eric van Weert van Glasservice Boxtel.

Scherven brengen geluk, luidt het spreekwoord. Dat geldt zeker voor Eric en Jos van Weert van Glasservice Boxtel. Het is een drukte van jewelste bij zijn bedrijf sinds de scholen dicht zijn vanwege de landelijke coronamaatregelen. ,,Het is een gekkenhuis. Normaal runt iemand deze tak alleen, nu werken we constant met z'n tweeën bij de glasservice", legt Eric uit. ,,Kinderen moeten 's ochtends huiswerk maken, maar daarna gaan ze met dit lekkere weer buiten spelen. Ze voetballen of hockeyen in de tuin en dan sneuvelt er gemakkelijker een ruit van een schuurtje."

Ondanks dat het een rare en vreselijke tijd is, probeert Eric er toch af en toe een grapje van te maken. Laatst belde een kennis met glasschade: er was een voetbal door de ruit gegaan. Eric is hartstochtelijk lid van RKSV Boxtel en wist dat de kinderen van zijn kennis bij ODC spelen. Lachend: ,,Het eerste wat ik zei: Bij RKSV Boxtel leren ze hem wel gewoon in de kruising te schieten!"

OOK FRUSTRATIES

Maar buitenspelende kinderen zijn niet de enige reden waarom Eric en zijn broer moeten komen opdraven. ,,Ouders zitten de hele dag thuis met hun kinderen. Ze moeten onderwijzer speler, het huishouden doen en ook nog zelf werken. Dan kunnen de frustraties nog wel eens hoog oplopen. Ik ben ook al een paar keer langs geweest omdat iemand de achterdeur te hard had dichtgeslagen. Soms lepelen ze nog een smoesje op over de wind, maar ik snap natuurlijk precies wat er gebeurd is."

Het is natuurlijk wel een raar gevoel voor Eric. Covid-19 zorgt wereldwijd voor afschuwelijke taferelen, maar hij profiteert daarvan als ondernemer. Ook het schildersbedrijf dat hij samen met zijn broer runt, krijgt nu extra klussen: ,,Laatst zijn we twee weken bezig geweest in een bedrijf. Nu alle kantoren leeg waren, besloot de ondernemer om alles een grondige schilderbeurt te geven.

Daarnaast is de gang van zaken nu totaal anders. Waar hij normaal een praatje maakt en zich netjes voorstelt, staat nu de voordeur vaak al open en is het contact minimaal. Ook proberen de medewerkers constant afstand van elkaar te houden, wassen ze hun handen vaak en zitten ze maar met één persoon in de bedrijfsbussen. ,,Het is soms wel lastig om goed afstand te houden, we moeten toch ons werk doen."


p Eric van Weert vervangt door de dichte scholen veel meer ruiten dan normaal. (Foto: Bas van den Biggelaar).