Afbeelding
Foto: Remco Rooijakkers

TE VEEL JEUGD KOMT SAMEN BIJ VOETBALKOOI EN SKATEPARK

Gemeente sluit speellocaties in Oost

JULES HAMELEERS

De voetbalkooi, skatebaan en jongerenontmoetingsplek (JOP) in de wijk Boxtel-Oost zijn gesloten door de gemeente. De ontmoetingsplekken bij de Maastrichtsestraat en de Dr. De Brouwerlaan zijn dicht omdat er te veel mensen samenkwamen die geen anderhalve meter afstand hielden, geeft een woordvoerder aan.

Boxtelaren werden van de sluiting op de hoogte gesteld via de Facebook-pagina van de gemeente Boxtel. Om de bewuste plekken hangt een lint en er zijn borden geplaatst. Later worden er hekken gezet om een stevigere afzetting te vormen.

CORONAVIRUS

De politie zag dat op de bovengenoemde locaties vaak jongeren samenkwamen die zich niet aan de door het RIVM geadviseerde afstand van anderhalve meter hielden. Ook waren er regelmatig meer dan twee mensen die ouder zijn dan twaalf jaar bij elkaar. Ook dat gaat in tegen de regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom heeft burgemeester Ronald van Meygaarden een plaatselijke noodverordening afgegeven. Er is regelmatig toezicht door politie en buitengewone opsporingsambtenaren (boa's). Mensen die de hang- en sportplekken tóch betreden, krijgen direct een boete.

BEWEGING

Op sociale media klinken positieve geluiden over de sluiting. Toch zijn er ook enkele mensen die vinden dat de jeugd een plek moet hebben om naar buiten te kunnen: nu jongeren niet naar school gaan, is het soms moeilijk om hun energie kwijt te kunnen, melden bezorgde ouders.

Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat de overige plekken waar jongeren samenkomen, zoals speeltuinen en grasveldjes vooralsnog gewoon open zijn. De JOP, voetbalkooi en het skatepark zijn de enige locaties die dicht zijn. Daarom vindt de burgemeester dat er nog genoeg plekken zijn waar kinderen, wanneer zij rekening houden met de geldende regels, buiten kunnen spelen.


p Om de JOP in de wijk Boxtel-Oost hangt een afzetlint. De gemeente besloot de hangplek te sluiten omdat de jeugd aldaar zich regelmatig niet aan de coronamaatregelen hield. (Foto: Remco Rooijakkers).