Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BUURTVERENIGING BOSSCHEWEG STEUNT ZORGMEDEWERKERS

Vlaggen voor verzorgers bij Liduina

JULES HAMELEERS

Applausregens van balkons en uit tuinen, gratis maaltijden en talloze bloemetjes en kaarten. Nederland is zorgmedewerkers tijdens deze coronacrisis enorm dankbaar en dit gevoel wordt op allerlei manieren geuit. Bewoners van de Bosscheweg in Boxtel deden dit door in groten getale de Brabantse vlag aan de gevel te hangen.

,,Wij wonen aan de rotonde en we hebben soms het gevoel dat we in het epicentrum wonen: de Bosscheweg leidt namelijk onder andere naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch en zorgexpertisehuis Liduina. We horen de hele dag sirenes", vertelt Piet Vendel van buurtvereniging Bosscheweg. Daarom nam hij het initiatief om de Brabantse vlag uit te steken om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. En dat kreeg veel navolging, zien passanten.

Het is een bijzonder gezicht: aan werkelijk elke gevel aan de Liduinahof wappert een vlag. ,,We willen laten zien dat we meeleven en de verzorgers een bemoediging meegeven. En dat is ook terecht, ze verdienen het", aldus Vendel.


p Het 'Brabants bont' wappert aan de gevels van de huizen aan de Liduinahof. (Foto: Peter de Koning).