Afbeelding
Foto: Cindy Dijkhuizen

What's Up, Guusje, Jara & Fenna?


Een groot, kleurrijk hart siert de Julianastraat. 'Stay strong' staat erbij. Een gespierde arm met gebalde vuist, een van Whatsapp bekende emoticon, versterkt de boodschap. Een waar stoepkrijtkunstwerk is het, van minstens tien meter lang. Guusje van Overdijk en haar buurmeisjes Jara en Fenna Dijkhuizen willen het nog wel langer maken. Misschien vullen ze wel de hele straat.

Wat een prachtige tekening. Wie heeft die gemaakt? Guusje: ,,Mama en ik zijn met het hart begonnen." Moeder Saskia vult aan: ,,Ik heb de omtrek getekend en we hebben het samen ingekleurd." Guusje: ,,Jara en Fenna zijn mee komen helpen met de letters en Saar Neering heeft ook meegedaan." Saar is een paar jaartjes jonger dan de andere meisjes en vindt een interview wat te spannend. Saskia: ,,Saars broertje was er ook bij, hij is nog te jong om echt te kleuren, maar hij tekende op zijn manier mee."

Wie heeft die toepasselijke tekst bedacht? Jara: ,,Eerst wilden we nog veel meer woorden schrijven." Fenna vult aan: ,,Maar dat zou wel erg veel werk geweest zijn." Guusje: ,,Het is Stay Strong geworden. We zaten op afstand van elkaar te krijten, ieder werkte aan een letter. Jara: ,,,Daardoor ging het sneller."

Het lijkt me best veel werk, zo'n tekening maken. Zijn jullie er lang mee bezig geweest? ,,Met het hart twee dagen", weet Guusje. ,,En met de letters een avond", vertellen Jara en Fenna.

Er is nog wel een stukje straat over, gaan jullie nog door met kleuren? Jara: ,,Ja, misschien krijten we de hele straat wel vol. Saskia: ,,We maken er gewoon een challenge van."

Heb je dan wel voldoende stoepkrijt, want zo'n tekening vergt aardig wat materiaal. Guusje loopt even naar binnen en keert al snel terug. ,,Kijk, een hele tas met krijt."

De meiden poseren even voor de foto en hup, meteen weer aan de slag. Er liggen nog honderden klinkertjes om te versieren.

u Van links naar rechts: Fenna, Jara en Guusje. Het hart is op de foto te zien, het hele kunstwerk is zo groot dat het niet in beeld past. (Foto: Cindy Dijkhuizen).