SP roept op tot steun aan Voedselbank

De SP roept Boxtelaren op om de Voedselbank in deze moeilijke tijd financieel te steunen en geeft zelf het goede voorbeeld door vijfhonderd euro over te maken aan de noodhulporganisatie.

De fractie in de gemeenteraad vraagt alle politieke partijen om zich ook solidair te tonen met de kwetsbare groep die gebruik moet maken van de Voedselbank.

ZWARE DRUK

Door de coronacrisis komen de verstrekkers van etenswaren aan mensen met een smalle beurs onder zware druk te staan. Er is, of dreigt, een tekort aan geld en producten. Door het hamsteren hebben supermarkten, een belangrijke bron van levensmiddelen voor voedselbanken, minder houdbare restproducten beschikbaar. Daar komt nog bij dat het aantal klanten van de noodhulporganisaties stijgt door het stilvallen van de economie. Door extra geld kan het aanbod van met name verse producten gewaarborgd worden.

DONEREN

Het bestuur van SP Boxtel roept Boxtelaren op om, indien mogelijk, een bedrag te doneren aan de Voedselbank. De partij benadert haar eigen leden rechtstreeks.