Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Ook bijenmarkt gaat dit jaar niet door

De Boxtelse bijen- en plantenmarkt moet vanwege de coronacrisis ook een jaartje overslaan. Het evenement zou zondag 19 april plaatsvinden, maar is afgelast. De imkers zoeken nu een bestemming voor de honderden gekweekte plantjes.

De afgelasting is de tweede in de lange geschiedenis van de Boxtelse bijenmarkt. Ook in 2001 kon het festijn niet doorgaan, toen vanwege de mond- en klauwzeercrisis. Het marktterrein ligt in een park met herten en geitjes en de vele bezoekers daar hadden toen kunnen bijdragen aan de verspreiding van de besmettelijke dierziekte.
Dit voorjaar kunnen er vanwege corona geen evenementen zijn, dus ook geen bijenmarkt. Er komt geen editie later dit jaar, maar wel weer in april 2021.

PLANTJES

De imkers van Sint-Ambrosius (58 leden) hadden enkele duizenden insectenvriendelijke plantjes gekweekt voor deze markt. Een flink deel van dit groen gaat de club binnenkort schenken aan een of meer lokale initiatieven. Het gaat dan om honderden plantjes die nu echt de grond in moeten en niet in potjes kunnen wachten op een volgende markt.


p De bijen- en plantenmarkt is interessant voor jong en oud. Belangstellenden moeten een jaar wachten op de volgende editie. (Foto: Albert Stolwijk, 2018).