Daniel's Gym geeft sportlessen bij Hoogheem


Instructeurs van fitnesscentrum Daniel's Gym geven sportlessen aan bewoners van woonvorm De Munsel en van de Hoogheemflats. Vrijdag 10 april om 14.30 uur zijn de sporters bij De Munsel te vinden, maandag 13 april om 11.00 uur bij de flats.

De instructeurs geven de lessen buiten, zonder contact met de bewoners, maar wel op zo'n manier dat ze goed te zien en te horen zijn. De bewoners van woonvorm De Munsel kunnen zo vanuit de veilige omgeving van de woongroep meedoen en op Hoogheem kunnen mensen meebewegen vanaf het balkon. De les voor bewoners van De Munsel is aangepast op mensen met een beperking. Voor de mensen die in de Hoogheem-flats wonen, hebben de trainers een pittige workout in petto, zonder materialen zoals gewichtjes.


Klankbordgroep Stationsstraat in ontwikkeling

Stichting Toekomst Stationsstraat presenteerde in juni vorig jaar een herinrichtingsplan voor het deel tussen de Molenstraat en Prins Bernhardstraat. De gemeente Boxtel pakt de voorbereidingen verder op en is bezig een klankbordgroep op te richten.

Landschapsarchitect Edith Kolkman tekende in opdracht van de stichting het herinrichtingsplan. Tijdens de presentatie daarvan was er lof, maar er klonken ook kritische geluiden. Kolkman werkt de komende tijd haar plan verder uit tot een definitief ontwerp. Daarin verwerkt ze de genoemde kanttekeningen. De Stationsstraat is een aanlooproute richting het centrum, met enkele beeldbepalende panden en een karakteristieke bocht.

Een klankbordgroep van bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van belangengroepen moet het proces mee begeleiden. De leden gaan in overleg over het eerste ontwerp en brengen een advies aan het college van B en W uit over de definitieve versie. Wie zich aan wil sluiten bij de klankbordgroep kan zich tot 10 april aanmelden via een e-mail aan omgevingsmanager Martijn Peters: martijn@pleinciviel.nl.. De groep overlegt op een vaste dag, namelijk de maandag.