...TOON PENNINGS...
...TOON PENNINGS... Foto: Gemeente Sint-Michielsgestel

Toon Pennings stond pal voor dorp Gemonde

Acht jaar behartigde hij de Gemondse belangen in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel: van 2002 tot 2010, waarvan de tweede termijn van vier jaar als eenmansfractie van Lijst Gemonde. Toon Pennings zette in zijn leven zijn schouders onder veel lokale initiatieven en organisaties om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in zijn dorp. Zaterdag overleed hij op 79-jarige leeftijd in zorgexpertisehuis Liduina.

Voetbalclub Irene, dorpshuis De Kei, de Sint-Lambertusparochie, het Oranjecomité. Het is zo maar een greep uit de vele organisaties waarvoor Pennings vrijwilligerswerk verzette, vaak als bestuurslid.

REALIST

Ook trad hij in 2005 toe tot een van de twee gilden die Gemonde tot voor twee jaar rijk was; hij werd prompt hoofdman (voorzitter) van Sint-Antonius & Sint-Sebastiaan. De broederschap was door de jaren heen echter flink uitgedund en verouderd. Realist als hij was, nam Pennings het initiatief om samen te gaan met het andere gilde. In 2018 kreeg de fusie zijn beslag en was gilde Sint-Joris, Catharina, Antonius, Sebastiaan een feit.

De uitvaart van Toon Pennings vond heden, donderdag 9 april in besloten kring plaats. Vendeliers van het Gemondse gilde brachten hem bij het mortuarium een laatste groet.

(Foto: gemeente Sint-Michielsgestel, 2005).