Welp Thomas stoeit met vader Jeroen.
Welp Thomas stoeit met vader Jeroen. Foto: Scouting Boxtel

ONLINE OPKOMSTEN VERVELEN VOORALSNOG NIET

#ikscoutthuis loopt als een trein

De verkenners van Scouting Boxtel liepen vorige week woensdag door de straten van Moskou en de natuur van Taiwan. Virtueel dan. De scouts treffen elkaar niet, maar de wekelijkse opkomsten gaan online door en bruisen van de creativiteit.

Onder de hashtag (een online zoekterm) #ikscoutthuis ontstaan in Boxtel en elders in Nederland originele ideeën voor spellen en activiteiten. Zoals de tocht via Google Streetview. Met behulp van verschillende routetechnieken moesten de verkenners door digitale straten naar het eindpunt van de trip navigeren.

De Scout-Angels, scouts met een verstandelijke beperking, gingen aan de bingo. Na een opdracht uitgevoerd te hebben, mochten de deelnemers een vakje kleuren. Een spel waar de hele familie aan mee kon doen. De opdrachten liepen uiteen van het bouwen van een toren van toiletrollen tot het maken van een selfie met een zonnebril op je hoofd.

GRAP

Thuis een leuke 1 aprilgrap uithalen en die op video vastleggen, dat was de opdracht voor de gidsen, meisjes tussen de elf en vijftien jaar. Daar bleef het niet bij, ze gingen ook nog aan de slag met een fotomozaïek. Ze maakten ieder wel honderd foto's, om deze vervolgens samen te voegen tot het beroemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Twee speltakken hielden zich bezig met weerwolven, heksen, zieners en burgers. Een occulte seance? Nee, het spel Weerwolven van Wakkerdam, in een online versie.

Scouting en kamperen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het ouder-zoonweekend van de Romuluswelpen ging echter niet door. Dus kampeerden de jongens thuis, in zelfgebouwde hutten van tafels, stoelen en lakens, waar ze echt in geslapen hebben. Welp Tos vierde zijn achtste verjaardag, samen met zijn vader in een tent in de huiskamer.

De andere groep welpen mochten op een video laten zien hoe ze sterk ze zijn. Dat liet Thomas zich geen twee keer zeggen. Hij kroop bovenop zijn vader, die leiding is bij de gidsen.

De leden van Scouting Boxtel blijven zo bezig en bewijzen dat hun programma's avonturen bevatten voor jong en oud.


q Welp Thomas laat zien dat hij beresterk is. Zijn vader delft het onderspit. (Foto: Scouting Boxtel).