Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDSE IS LIJSTTREKKER COMBINATIE95

Désiré van Laarhoven in race voor wethouderschap

Désiré van Laarhoven- van Abeelen wordt de nieuwe lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor Combinatie95. Zij volgt hiermee Peter van de Wiel op, die onlangs bekendmaakte dat hij na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar is als wethouder voor de gemeente Boxtel. De Liempdse ondernemer is tien jaar gemeenteraadslid geweest, zowel in haar eigen dorp als Boxtel.

Half februari maakte Van de Wiel binnen Combinatie95 bekend dat hij per 31 december stopt. Hij blijft nog wel op de achtergrond actief. Fractievoorzitter Joep Schalkx heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor de functie van wethouder. Daarom is het bestuur op zoek gegaan naar een andere kandidaat. Van Laarhoven heeft aangegeven deze rol graag op zich te willen nemen. Zij werd daarmee unaniem gekozen als de nieuwe lijsttrekker en kandidaat-wethouder voor de coalitiepartij.

ERVARING

Van Laarhoven (52) is sinds 1988 politiek betrokken bij Combinatie95. In deze periode heeft ze tien jaar ervaring opgedaan als gemeenteraadslid. Daarnaast is ze al lange tijd actief als vrijwilliger voor diverse verenigingen in Liempde. De nieuwe lijsttrekker heeft een bedrijfskundige- en communicatieachtergrond en heeft veel ervaring met de uitvoering van projecten. Ze heeft hierbij met diverse gemeenten samengewerkt. Sinds 2009 is ze zelfstandig ondernemer en betrokken bij veel projecten in het buitengebied van Noord-Brabant, maar met name in Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Sinds 2013 is zij projectcoördinator van SPPiLL, waarbij ze het bestuur en alle werkgroepen ondersteunt. Ze stopt met deze taken als ze bestuurder wordt.

Van Laarhoven ziet zich als een doener en wil zich in haar rol als beoogd wethouder inzetten voor het zakelijk en resultaatgericht besturen van de gemeente. Ze wil ook een andere manier van werken introduceren, waarbij samenwerking met inwoners, ondernemers en organisaties uitgangspunt is. Dit blijkt bij SPPiLL te werken en kan als voorbeeld dienen voor de aanpak in alle kernen en wijken. (Foto: Gerard Schalkx).