KERKBERICHTEN


HOOGFEEST VAN PASEN • 11 - 17 april


Heilig Hart
parochie


l Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem en kapelaan M. Stanislaus, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 22 15. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, 06-47 24 36 47.

l Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

l Website. Kerkberichten en gegevens staan ook op www.heilighartparochie.nl. De parochie is tevens te vinden op Facebook.

l Parochiebijdrage. Het geld komt aan de eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. De volgende rekeningnummers zijn beschikbaar: Boxtel NL38 RABO 0108 8603 37; Esch NL57 RABO 0155 4007 89; Lennisheuvel NL94 RABO 0108 8034 57 en Liempde NL14 RABO 0128 7923 29.

l Liturgie paaswake. Het motto luidt: Wees niet bevreesd. Dit is de nacht waarin de volheid van het christelijk geloof gevierd wordt. Christenen gedenken de schepping van de wereld, de bevrijding door het water heen. Water dat van doodse ondergang wordt tot instrument van redding.

l Liturgie eerste paasdag. Het motto luidt: Hij leeft! Het licht is opgegaan: het licht van Pasen in de nacht, maar ook het licht van de nieuwe morgen waarop gelovigen vieren dat Christus verrezen is. Mensen moeten nog wennen aan dit licht, ze kennen niet precies de uitwerking van dit Licht van Pasen in de huidige samenleving. Natuurlijk is het ieder jaar weer Pasen, maar de wereld verandert en geen Pasen zal hetzelfde zijn. Steeds weer andere en nieuwere facetten van het bestaan worden belicht door het vuur van Pasen. Mensen moeten wennen aan Pasen en mogen op deze dag de vreugde laten klinken. Een tijd van vijftig dagen wordt gegeven om reikwijdte van het Licht van Pasen te laten doorwerken.

l Liturgie tweede paasdag. Het motto luidt: Draag het licht! De vreugde van gisteren ebt na; maar wil dit zeggen dat deze dag minder belangrijk is? Dat één Mens uit de doden is opgewekt, is nog niet eerder gebeurd. Een hele nieuwe ervaring is opgelicht in de wereld.

l Bemoediging kapelaan Marshal Stanislaus. Lieve iedereen, in deze moeilijke tijden van crisis, wil ik u oprecht sterkte wensen. Eens liep ik op het strand aan de hand van God de Vader. Ik zag twee paar voetstappen: de mijne en die van mijn Vader. Dat waren mooie dagen, ik was blij en voelde me veilig, want God liep naast me. Maar nu staat mijn hele leven op zijn kop, de wereld is in de greep van het coronavirus. Als ik nu achterom kijk, zie ik maar één paar voetstappen. Ik roep: 'God, waar bent U? Waarom laat U mij alleen in deze moeilijke tijd?' Maar God zegt: 'Nee, nee. Ik loop nog steeds met je, ik draag je in mijn armen. Die voetstappen zijn de Mijne. Je bent veilig bij Mij.' Veel godshuizen zijn nu gesloten want God is hard aan het werk in de zorg. Alle medewerkers in de vitale beroepen, iedereen die ervoor zorgt dat de wereld een klein beetje beter wordt, hartelijk dank.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

l Overleden. In de parochie overleden pater Hans de Visser (78) en diaken Toon Dankers (76). Mogen beiden nu voorgoed delen in Jezus’ verrijzenis uit de dood.

l Basiliek open. Tot en met april is de Sint-Petrusbasiliek iedere vrijdag open van 08.00 tot 12.00. Leden van de contactgroep Boxtel zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Bezoekers dienen, conform de richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

l Intenties opgeven. Boxtelse misintenties graag in de brievenbus van pastoraal centrum Duinendaal deponeren.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15. Tevens is de werkgroep op zoek naar iemand die de administratie wil bijhouden en vrijwilligers om zieken te bezoeken.

St-Jans Onthoofdingkerk Liempde

Alle onderstaande vieringen zijn besloten en uitsluitend te volgen via de tv-uitzendingen van Omroep Dommelland.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 besloten viering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 besloten kruisweg; 19.00 besloten viering.

ZATERDAG 20.00 besloten paaswake.

ZONDAG Eerste paasdag, 09.30 besloten hoogmis met de eerder opgegeven intenties uit de vier kerken, waar onder Toon v.d. Linden (Lennisheuvel); Piet v. Gerven (mgd, Esch).

MAANDAG Tweede paasdag, 09.30 besloten eucharistieviering.

l Overleden. Jeannette Spierings-Bekkers (54) en Sjaan Bakx-Kelders (89). Laatstgenoemde is zaterdag begraven bij haar echtgenoot op het kerkhof. Mogen beiden rusten in de vrede van de Heer.

l Palmtakjes afhalen. Gewijde palmtakjes zijn dagelijks tussen 10.00 en 16.00 af te halen in het kerkportaal.

l Vastenactiezakjes inleveren. De jaarlijkse vastenactie loopt ten einde. De zakjes kunnen niet worden ingeleverd in de kerk vanwege corona; wel kunnen ze in de daarvoor bestemde actiebus worden gedeponeerd bij supermarkt COOP aan de Nieuwstraat of in de brievenbus van De Ontmoeting.

l Communie thuis vervalt. Op last van de bisschoppen wordt op de eerste vrijdag van de maand de communie niet langer thuisgebracht.

l De Ontmoeting gesloten. Het wekelijkse open huis op zaterdagochtend in het contactpunt nabij De Kloosterhof is vanwege het coronavirus tot nader order gesloten. Gelieve misintenties à twaalf euro met gepast geld in een gesloten enveloppe (met naam en telefoonnummer) in de brievenbus van De Ontmoeting te deponeren.

l Aandacht voor zieken. Mensen kunnen hiervoor terecht bij het pastoresteam, telefoonnummer (0411) 67 22 15 en/of De Zonnebloem afdeling Liempde, 06-24 61 44 30.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

l Vastenactie. Als aanvulling op het project (opleiding van een monteur) staat in de kerk (achter het glas) een kist voor overtollig gereedschap. De collectebus blijft bereikbaar.

l Misintenties. De misintenties opgeven vóór maandag 11.30 bij pastor Van den Tillaart (0411) 63 34 90 of bij Helma Rombouts (0411) 67 25 94. De envelop met twaalf euro en de naam en datum van de intentie kan achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

l Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Chris Snik tel. 06-38 61 62 71. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart via de pastor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00-11.00 afhalen palmtakjes en wijwater in de kerk.

l Geen eucharistievieringen. Met Pasen vervallen de eucharistievieringen in respectievelijk de kerk en het Buitenhuis.

l Misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedeponeerd worden. Telefonisch doorgeven kan ook via (0411) 60 15 65.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

Sint-Lambertus
Gemonde

l Vieringen afgelast. Alle vieringen zijn tot en met 1 juni afgelast. De kerk is open op momenten dat er een mis zou zijn. Bezoekers zijn welkom voor een persoonlijk gebed. Er zijn bezinningsteksten met de intenties en muziek.

l Intenties. DONDERDAG, Witte Donderdag 17.00 geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kerk open, geen intenties.

ZATERDAG 18.30 Pieter Kuijer en Annie Kuijer-Verburgh; Annie v. Heeswijk; overl. ouders Smetsers; overl. ouders Van Heeswijk; Diny v. Heeswijk.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.00 Harrie Klomp; Anneke Klomp-Kemps; Theodora Kemps; Nico en Netty v.d. Eerden- v.d. Braak.

Protestantse
Gemeente

l Geen diensten. Alle diensten zijn voorlopig geannuleerd.

l Bereikbaarheid. Margré Schoondermark, telefoonnummer (0411) 67 85 65 of 06-20 11 73 64.

l Website. Meer informatie in het kerkblad en op de website www.pg-boxtel.nl.