Afbeelding
Foto: Susan van den Besselaar

What's Up, Sarah?


Sinds de eerste dag dat de scholen dichtgingen, maken Sarah Jacobs (8) uit Boxtel en haar broertjes Tijs en Niels gebruik van de noodopvang van BSO Coolkids (Kindertuin) in de Angelaschool. Hun ouders hebben allebei een cruciaal beroep en werken beiden op maandag en dinsdag. Sarah vertelt wat ze zoal doet op de noodopvang, waar nu vrijwel alleen kinderen zitten van ouders met een vak dat in de coronacrisis van vitaal belang is voor het draaiend houden van de samenleving.

Jij zit op de basisschool, maar die is nu dicht. Maak je toch schoolwerk op de opvang? ,,Ja, rekenen, spelling, lezen, schrijven en soms moet ik een filmpje kijken."

Een filmpje kijken, waar doe je dat dan op? ,,Op een iPad, die is van Kindertuin. Maar er staan ook laptops van school."

In welke groep zit je en op welke school? ,,In groep 5B van de Angelaschool."

Mis je je klasgenoten niet? ,,Een beetje, maar we zien elkaar via Zoom een paar keer in de week."

Weet je ook waarom je naar de opvang gaat? ,,Ja, omdat papa en mama op maandag en dinsdag werken en soms op woensdagochtend."

Wat voor beroepen hebben zij dan? ,,Papa zit bij de marechaussee en mama is huisarts."

Wat doen ze dan zoal? ,,Papa gaat soms naar vliegvelden, om boeven te vangen. Hij heeft vroeger bij de politie gezeten. En mama maakt patiƫnten beter, ook coronapatiƫnten. Op woensdag en donderdag is mam meestal thuis en op vrijdag papa."

Doe je ook spelletjes op de opvang, naast het schoolwerk? ,,Ja, Annamaria Koekoek bijvoorbeeld, en tikkertje."

Oh, dus jij blijft wel in beweging. ,,Thuis doe ik de oefeningen die Nathan Rutjes voordoet op Zappsport. Twee rondjes om het huis rennen, opdrukken, planken. Laatst ging ik tegen de muur zitten alsof ik op een stoel zat."

Zo, daar word je sterk van, al die oefeningen. ,,Ja, maar ook moe."

Hoelang denk je dat je je klas nog moet missen? ,,Ik denk wel tot eind april."

(Foto: Susan van den Besselaar)