Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RIJDENDE 'GELUIDSWAGEN' DOET ZORGWONINGEN IN GEMEENTE AAN

Disco M'n Bruur gaat op tournee

Jan Hermens

Muziek en vertier brengen bij bewoners van zorginstellingen in de gemeente Boxtel, dat is de gedachte achter de 'tournee' die Disco M'n Bruur zondag maakte. Deejay Hans van Breugel trakteerde bewoners van woonvorm De Munsel, zorgexpertisehuis Liduina, hofjeshuis Vinckenrode en dorpshuis De Vlaswiek op vrolijke klanken.

Om meerdere optredens op een middag te kunnen verzorgen, werd de apparatuur op een vrachtwagen gezet. Daarmee toerden deejay Hans van Breugel, zijn broer Jos en vriend Eric Kempff door de gemeente. Jos vertelt: ,,Hans is de deejay, ik meer de organisator. De enige manier om op meer plaatsen muziek te kunnen draaien, is door de discotheek rond te rijden. Alles steeds opbouwen en afbreken zou te veel tijd kosten."

Voor hun rondrit peilden de mannen de belangstelling bij de instellingen. ,,Iedereen was enthousiast."

SPONSORS

Jos vond ook nog twee sponsors. Hij benaderde Isolatiebedrijf Kruijssen en Albert Heijn Boxtel. ,,De eigenaar van het isolatiebedrijf is een vriend van me. Hij ondersteunt de actie en Albert Heijn heeft bijgedragen aan vijftig dozen met versnaperingen. Mijn Herdenking, de winkel van mijn vrouw en mij, sponsort ook. We trakteren de zorgmedewerkers op iets lekkers voor bij de koffie. Een blijk van waardering voor al hun inzet."

DANNY EVERETT

Zanger Danny Everett ging zondag met Disco M'n Bruur mee op de rondrit door Boxtel en Liempde. En dat terwijl hij een dag eerder ook al op verschillende locaties in Boxtel optrad. Bij wijhuis Simeonshof maakte hij er zaterdag een echt feestje van. Buiten zwaaiden luisteraars mee, uiteraard op gepaste afstand van elkaar, en vanaf balkons en vanachter ramen genoten bewoners van de zorginstelling van de Nederlandstalige liederen die Everett vol overtuiging ten gehore bracht.

,,Beste mensen, laten we met z'n allen applaudisseren voor alle zorgmedewerkers die zo enorm hun best doen," vroeg de artiest. Prompt gingen de handen op elkaar. Met een onvervalste Elvis-snik in zijn stem barstte de zanger uit in een zonnig Vaya con dios. Meezingen mocht. Een enkeling waagde een voorzichtig dansje in de lentezon. De donkere coronawolk was even nergens te bekennen.


p Bewoners van Vinckenrode hadden hun eigen manier om anderhalve meter afstand te bewaren tijdens het bezoek van Disco M'n Bruur. Een meetlint hielp daarbij. (Foto's: Peter de Koning).


MEDEWERKERS WSD VERPAKKEN GEZICHTSBESCHERMERS

'Een belangrijke opdracht in deze tijd'

Linda van de Wiel

Een heel bijzondere opdracht, zo omschrijft werkbegeleider Elonka Huisman de nieuwste klus van WSD. Voor een grote opdrachtgever zijn de medewerkers van het regionale werkbedrijf bezig met het inpakken van gezichtsbeschermers die bestemd zijn voor de GGD en huisartsenposten.

,,We dragen een mondkapje, handschoentjes en werken op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook de tafel desinfecteer ik steeds opnieuw. En als een medewerker verkouden is, mag hij of zij niet naar kantoor komen.”

Gofie Beekmans is een van de medewerkers die zich inzet de materialen zo snel mogelijk te verpakken. Bij gezichtsbeschermers houdt dit veel meer in dan bij mondkapjes. ,,Mondkapjes zijn een soort doekjes die je over de mond draagt”, legt werkbegeleider Huisman uit. ,,De gezichtsbeschermers die wij aan het inpakken zijn, bestaat uit een plastic beschermkap die van voorhoofd tot kin en van oor tot oor loopt. Wij verpakken ze met een beschrijving en op maat geknipte elastieken.” Ze vervolgt: ,,Het is bijzonder in deze periode iets te kunnen bijdragen. De gezichtsbeschermers zijn bedoeld voor medewerkers van de GGD en de huisartsenposten.”

BELANGRIJKE KLUS

Elke dag komen bij WSD nieuwe orders binnen die de productiemedewerkers verwerken. ,,Voor onze mensen is het van belang dat de druk niet te hoog wordt, maar we kunnen het werk goed aan”, aldus Huisman. ,,Het is werk waarachter wél pressie zit. We kregen de eerste dag een order van 4.000 gezichtsmaskers en die hebben we weggewerkt. Het is ook wel een van de meest bijzondere opdrachten die we tot nu toe kregen.”

Dit vindt ook Gofie. Nooit eerder hielp ze mee aan zo’n belangrijke klus. ,,We zijn inderdaad bezig met heel belangrijk werk”, benadrukt ze. ,,Ik heb in deze moeilijke en onrustige periode het gevoel nuttig te zijn en iets te kunnen betekenen voor anderen. Dat voelt goed.”



q De medewerkers van WSD dragen handschoenen en een mondkapje tijdens het inpakken van de gezichtsbeschermers. (Foto: WSD).

Danny Everett bouwt een feestje voor bewoners van Simeonshof.
Afbeelding