Negen Boxtelse coronapatiënten in ziekenhuis

JULES HAMELEERS

Het RIVM meldt sinds gistermiddag twee uur negen Boxtelse coronapatiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Landelijk lijken de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan te werken. Zo bestaat de indruk dat het aantal ziekenhuisopnamen in de provincie Noord-Brabant over zijn piek heen is.

In Nederland zijn er in totaal 13.614 mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn landelijk 5.159 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. 1.173 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Twee van hen waren jonger dan vijftig en hadden allebei al ernstige gezondheidsproblemen voordat ze besmet raakten met het Covid-19-virus. Dat meldt het RIVM.

De cijfers van het RIVM zeggen niks over het werkelijk aantal zieken: niet iedereen die mogelijk besmet is, wordt getest. Verder duidt het RIVM de cijfers, door uit te leggen dat het aantal besmettingen dat er per dag bijkomt, niet per se ook de dag ervoor geconstateerd is. Het betekent slechts dat ze de dag ervoor bij de GGD zijn gemeld. Dit geldt ook voor overleden patiënten.

28 APRIL

Het kabinet meldde dinsdagavond dat de huidige maatregelen, waaronder het sluiten van scholen en horeca, van kracht blijven tot dinsdag 28 april. Dat betekent dat kinderen op z'n vroegst pas na de meivakantie weer in de schoolbanken zullen zitten. Het rapport waarop onderwijsminister Arie Slob baseert of het onderwijs de deuren weer kan openen, wordt begin mei verwacht.

AFGELASTINGEN

In Boxtel blijft het afgelastingen regenen. Zo zijn onder andere de festiviteiten tijdens Koningsdag afgelast in Boxtel, Liempde en Esch. Hoewel alle evenementen met een vergunningsverplichting maar tot 1 juni zijn verboden, gaat ook door veel activiteiten na die datum een streep. Zo zijn onder andere Live in Liempde en het jubileumfeest van popkoor JukeBox van de baan. Beide evenementen zijn verplaatst naar 6 juni 2021.

Ook de competities van het amateurvoetbal zijn geschrapt voor de rest van het seizoen. Er promoveert of degradeert niemand en er worden ook geen kampioenen gekroond.