't Herriemenieke: al dertig jaar muzikaal in touw

Het van oorsprong Liempdse blaasorkest 't Herriemenieke bestond gisteren, woensdag 1 april, precies dertig jaar. Nu de repetities en optredens vanwege de coronacrisis stil liggen, kozen de vier muzikanten die vanaf het begin meespelen ervoor om hun collega's via de computer geluk te wensen.

De leden van 't Herriemenieke, waar zich in de loop van de jaren ook diverse Boxtelaren bij aansloten, werden dinsdagavond verrast met een fotocollage van de vier jubilarissen én een filmpje waarop Jan Habraken, Annie van der Heijden, Gerard de Leest en Ellen Matheeuwsen op de melodie Tomorrow uit de film Annie hun collega's toezongen. Een leuk alternatief voor de flashmob waarmee het viertal de rest van de muziekkapel eigenlijk had willen verrassen aan het einde van de wekelijkse dinsdagrepetitie.

De felicitatie werd enthousiast ontvangen. Daags erna troffen de vier leden van het eerste uur een ingesproken, muzikale videoboodschap in de brievenbus van hun medemuzikanten. Tja, over creatief zijn in crisistijd gesproken...