Eshita uit Bangladesh draagt dankzij Vastenactie voor een groter deel bij aan het gezinsinkomen.
Eshita uit Bangladesh draagt dankzij Vastenactie voor een groter deel bij aan het gezinsinkomen. Foto: Vastenactie

Vastenactie: beter leven door onderwijs

In dit zesde artikel vertelt Eshita uit Bangladesh hoe scholing en ondernemerschap de kwaliteit van haar leven hebben verbeterd.

Eshita (38) is getrouwd en woont met haar man en zoon (11) in een klein dorp. Het stel werkt hard, maar had toch altijd moeite om rond te komen. Totdat Eshita via Caritas en Vastenactie leerde eenden en kippen te fokken en te vaccineren. Daarmee draagt ze inmiddels flink bij aan het gezinsinkomen.

Op de vraag waardoor haar situatie is veranderd, antwoordt Eshita: ,,Drie dingen hebben mij geholpen: vis, pluimvee en wormencompost. Ik ontmoette Didi van Caritas. Zij bracht me op ideeën om mijn inkomen te vergroten. Zo leerde ik eenden en kippen te fokken en vis te kweken. Zij liet me ook zien hoe je wormencompost maakt. Dat verkoopt goed."

Ze vervolgt: ,,Mijn inkomen is door dit alles verdubbeld. Het maakt me trots dat ik meer kan bijdragen aan het huishouden. Mijn man waardeert het, we bespreken onze plannen en problemen nu samen. En ik heb al een mooi bedrag kunnen sparen voor de opleiding van mijn zoon. Mijn plannen zijn om binnen een jaar een minifokkerij te hebben met honderd kippen en honderd eenden."


Volgende week verschijnt het zevende en laatste artikel over het vastenactieproject 2020.