Leden van popkoor JukeBox kunnen niet bij elkaar komen om te repeteren. Gelukkig heeft dirigent Karin Tooren daar iets op gevonden, iedereen kan vanuit huis meedoen.
Leden van popkoor JukeBox kunnen niet bij elkaar komen om te repeteren. Gelukkig heeft dirigent Karin Tooren daar iets op gevonden, iedereen kan vanuit huis meedoen. Foto: Wauda Maas

LEDEN REPETEREN SAMEN, MAAR VANUIT HUIS VIA INTERNET

Popkoor JukeBox verzet lustrumfeest

Het Boxtelse popkoor JukeBox zou over twee maanden haar tienjarig jubileum vieren bij recreatieplas De Langspier. Het coronavirus schopt de plannen echter danig door de war. Omdat er geen voorbereidingstijd meer is, wordt het lustrumfeest exact een jaar verplaatst: houdt wordt nu gehouden op zondag 6 juni 2021.

,,Samen zingen is een feest voor onszelf en voor het publiek. Dat is onze visie en die kunnen we nu niet waarmaken", meldt bestuurslid Marleen Huisman. Ze vervolgt: ,,We beleven veel plezier aan het samen zingen, dat geeft een positieve energie. Omdat het voor ons niet mogelijk is om op 7 juni met de gast-koorleden en de band Streamz het jubileumconcert met bijzondere verbinding voor te bereiden, hebben we dit evenement verplaatst."

JukeBox had gerekend op zo'n driehonderd bezoekers bij De Langspier. Die moeten echter nog even geduld betrachten. Huisman: ,,Gelukkig komt van uitstel wat ons betreft geen afstel. Wij zijn nog steeds enthousiast over de opzet die we op dezelfde wijze met hetzelfde plan volgend jaar oppakken op de nieuwe datum."

De viering van het tweede lustrum wordt dus opgeschoven. Het koor geeft aan dat iedereen ook daar weer aan mee kan doen. ,,En alle gast-koorleden die zich nu al opgegeven hebben, doen gewoon volgend jaar ook mee. En wie weet, komen er tegen die tijd nog meer gasten bij."

MEEZINGEN

De ruim tachtig leden van JukeBox houden in deze lastige periode de moed erin. ,,We blijven samen zingen", laat koorlid Wauda Maas via mail weten. ,,Onze dirigente Karin Tooren moedigt iedereen aan mee te blijven doen. Op Facebook geeft ze dagelijks inspiratie door een meezinglied te plaatsen en op dinsdagavond repeteren we samen, maar iedereen zit dan wel in zijn eigen huis. Het is leuk elkaar te zien. Zo komen we samen deze weken van thuiszitten wel door."


p Leden van popkoor JukeBox kunnen niet bij elkaar komen om te repeteren. Gelukkig heeft dirigent Karin Tooren daar iets op gevonden, iedereen met een webcam kan vanuit huis toch nog meedoen. (Foto: Wauda Maas).