Afbeelding
Foto: RTL/William Rutten

WORDEN JAN PENNINGS EN LOLA NOUWENS LEGO MASTERS?

Creatief bouwen met miljoen blokjes

Vanaf het moment dat Boxtelaar Jan Pennings een blokje in zijn handen kon houden, was hij verkocht. Bouwen met Lego werd zijn grote hobby en dat is eigenlijk nooit meer over gegaan. Niet zo gek dus dat het meteen begon te kriebelen toen hij een oproep zag voor het nieuwe televisieprogramma Lego Masters op RTL 4. Samen met zijn beste vriendin Lola Nouwens is Jan vanaf zaterdag 11 april te zien in het programma waarin presentatoren Ruben Nicolai en Kürt Rogiers op zoek gaan naar de Lego Masters van Nederland en België.

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het bouwen met Lego zit er bij Jan al van kind af aan in. Toen hij een relatie kreeg met Lola, was dat voor haar wel even wennen. ,,Ik schaamde mezelf er een beetje voor”, vertelt Jan. ,,Als ik weer een doosje ging kopen, liet ik het in de winkel altijd als cadeautje inpakken. Dan leek het net alsof het niet voor mezelf was.”

Lola vult aan: ,,Ik vond dat echt onzin. Uiteindelijk is het een heel leuke en creatieve hobby, zeker omdat Jan alles zonder boekjes en uit zijn hoofd bedenkt en maakt. Toch had ik een beetje onderschat hoeveel Lego hij daadwerkelijk had. Toen we samen gingen wonen, bleek het veel meer te zijn dat ik in eerste instantie dacht.” Lachend zegt Jan: ,,We moesten een hogere inboedelverzekering afsluiten, want de waarde van al mijn Lego samen ligt al rond de 50.000 euro.”

MOPPEREN

Ook Lola raakte uiteindelijk via haar vriend geïnteresseerd in Lego. Hoewel ze in het begin mopperde op de hoeveelheid blokjes die in huis rondslingerden, werd ze na verloop van tijd net zo fan van het Deense speelgoed als Jan. ,,Toen we uit elkaar gingen, was ik eigenlijk wel blij dat de Lego ook wegging. Maar na een tijdje merkte ik dat er toch weer bouwwerkjes terug mijn huis in kwamen. Ik kon het zelf ook niet laten regelmatig een doosje te kopen”, vertelt Lola.

Het stel is inmiddels uit elkaar, maar toen Jan het oproepje voor kandidaten voor Lego Masters zag, wist hij dat hij met maar één persoon een duo zou kunnen vormen. ,,Lola is weliswaar mijn ex, maar ook mijn beste vriendin. We kennen elkaar door en door en hebben aan een blik genoeg. Dat komt ons in het programma goed van pas.”

LEGO-PARADIJS

In Lego Masters gaan duo’s uit Nederland en België met elkaar de strijd aan. Ze krijgen een opdracht en moeten dan binnen een aantal uur een bouwwerk maken. Zonder voorbeeld, zonder boekje en zonder hulpmiddelen. ,,Het kan een opdracht zijn met een bepaald thema of van een bepaalde hoogte”, legt Lola uit.

,,In de eerste aflevering moeten we bijvoorbeeld met alle deelnemende duo’s een megastad maken met gebouwen van ongeveer een meter hoog. Dat is best een flinke uitdaging.” Jan vult aan: ,,We hebben tijdens de verschillende opdrachten de beschikking over een zogeheten brickroom met daarin 2,5 miljoen verschillende blokjes in alle kleuren en allerlei figuren.” Lachend: ,,Dat was voor mij wel een paradijs ja.”

CHALLENGE

In aanloop naar de eerste uitzending op 11 april op RTL4, die om 20.00 uur begint, wordt er elke dag op social media een Lego challenge gehouden. Jan en Lola vinden het leuk als ook Boxtelaren hun creativiteit daarop laten zien. Jan: ,,In deze tijd waarin we allemaal thuiszitten, is Lego een enorm goede afleiding. Het is creatief en uitdagend én het is leuk om met het hele gezin bezig te zijn met bouwen.”

Lola: ,,Het is echt niet alleen voor bouwende nerds, het is heel veelzijdig.”



p Jan Pennings en Lola Nouwens zijn vanaf zaterdag 11 april te zien in het televisieprogramma Lego Masters op RLT4. Beide Boxtelaren zijn creatief ingesteld, dus met die bijzondere bouwwerken moet het wel goed komen. (Foto: RTL/William Rutten).