Afbeelding
Foto: Peter de Koning

EETCAFÉ DE OUDE KETTING HELPT CHAUFFEURS AAN ETEN

Driegangendiner in de vrachtwagen

JULES HAMELEERS

Niet alleen supermarktmedewerkers en zorgprofessionals hebben een cruciaal beroep: ook vrachtwagenchauffeurs moeten doorwerken. Om hen tegemoet te komen, heeft eetcafé De Oude Ketting een bezorgservice opgestart. Een horecamedewerker komt aan de deur... van de truckcabine.

,,We proberen uiteraard nog wat inkomsten te vergaren, maar het gaat vooral om goodwill", legt horecaondernemer Riekske van Dinther uit. Het restaurant met de grote parkeerplaats aan de Bosscheweg trekt onder normale omstandigheden veel vrachtwagenchauffeurs. Naast het horeca-etablissement, is er namelijk ook een mogelijkheid voor truckers om zich op te frissen.

,,Chauffeurs stoppen hier al jaren, zelfs voordat ik uitbater was van De Oude Ketting. Op dit moment kunnen ze nergens terecht, omdat veel plekken, vooral in het buitenland, gesloten zijn. En truckers zijn ook onderdeel van de voedselketen: zij bevoorraden de supermarkten. Dus ik wil hen steunen", legt Van Dinther uit.

LOKET

Waar normaal de ingang is, is nu een bestelloket. Klanten kunnen daar kiezen uit twee dagmenu's, met een voorgerecht, hoofdschotel en een dessert. ,,We houden uiteraard rekening met alle maatregelen: zo staan er bijvoorbeeld twee tafels tussen de werknemers en de chauffeur, zodat er 1,5 meter afstand blijft." Wanneer de bestelling klaar is, brengt een medewerker de maaltijd naar de vrachtwagencabine toe. De afwas brengen de chauffeurs later zelf terug in speciaal daarvoor geplaatste bakken.

Ondanks de nieuwe service van De Oude Ketting, krijgt ook dit eetcafé een klap. Van Dinther: ,,Onze omzet loopt wel terug, ja. Normaal bestellen veel chauffeurs nog een paar drankjes, maar dat gebeurt nu niet natuurlijk. En het is de afgelopen dagen heerlijk weer geweest: alle omzet van wandelaars en fietsers op ons terras missen we nu ook. Binnen de mogelijkheden die we hebben, blijven we bezig. En of ik het hoofd boven water kan houden, dat ligt er echt aan hoe lang deze situatie duurt. Het blijven onzekere tijden."


q Vrachtwagenchauffeurs krijgen een maaltijd bezorgd in hun cabine bij eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg. (Foto: Peter de Koning).