Afbeelding
Foto: Henk van Weert

'Mama Vita voelt als een warm bad'


Jan Hermens

Moeders van een kind met autisme hebben zich verenigd in het landelijke netwerk Mama Vita. De stichting is actief in achttien regio's. Debby van der Sloot is regiomoeder in Boxtel.

Ze legt uit: ,,Bijeenkomsten van Mama Vita gaan om kennisuitwisseling, ontspanning en het delen van ervaringen. De moeders steunen elkaar, maken vaak min of meer dezelfde dingen mee met hun kinderen. Mijn dochter Eva heeft autisme en ADHD, daar kan ik met Mama Vita-vriendinnen over praten, zij begrijpen waar ik het over heb."

Een regiomoeder zet plaatselijk activiteiten op touw, op vrijwillige basis. Van der Sloot: ,,Dat doe ik niet in m'n eentje, maar samen met Mireille van de Minkelis. Voor Zuid-Nederland is Boxtel de enige regio waar Mama Vita actief is. Bijna maandelijks is er een bijeenkomst, alleen nu niet vanwege het coronavirus. We proberen online het een en ander te doen."

DOELGROEP

Mama Vita Boxtel telt circa twintig leden. ,,De behoefte aan samenkomsten, aan gesprekken en ondersteuning is er, dat is duidelijk. Maar de doelgroep is niet zo heel eenvoudig te bereiken. De moeders hebben het vaak druk met werk en gezin, of vinden het moeilijk de stap te zetten naar een platform als Mama Vita."

Voor Van der Sloot voelt het netwerk als een warm bad. ,,Het betekent veel voor mij, ik krijg er energie van."

Moeders van kinderen met autisme die meer willen weten over Mama Vita kunnen nadere informatie vinden op www.mamavita.nl of een e-mail naar boxtel@mamavita.nl.