Kerkconcerten Smitsorgel van start in augustus


De eerste optredens in de nieuwe reeks kerkconcerten in de Sint-Petrusbasiliek aan de Oude Kerkstraat in Boxtel gaan niet door. Ook hier gooit het coronavirus roet in het eten. Dit meldde de organisatie onlangs aan de redactie.

Het gaat om de optredens van zondag 26 april en 24 mei. Dan zouden organisten Eric Koevoets van de Sint-Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen en Jelena Bazova van de Sacramentskerk in Breda een uitvoering verzorgen. Het bestuur van Stichting Kerkconcerten Boxtel geeft aan dat er alternatieve datums komen, maar deze worden pas bekendgemaakt als er meer duidelijkheid is over de ontwikkelingen rondom het virus.

JAN VAN DE LAAR

Het eerste concert staat nu pas gepland na de zomervakantie. Zondag 30 augustus bespeelt Jan van de Laar van de Sint-Lambertuskerk uit Helmond het majestueuze Smitsorgel om 16.00 uur. Vooralsnog blijft deze datum staan.

Meer informatie en updates staan op www.stichtingkerkconcertenboxtel.nl.


Politie

Boom valt op auto

Een harde rukwind heeft zondagmiddag een boom omver geblazen in de Wilhelminastraat in Boxtel. Deze belandde boven op een auto die kort ervoor was geparkeerd. De brandweer zaagde de boom kort. De auto liep wat blikschade op aan het dak. De weg was ook korte tijd afgesloten.

Drooggekookte pan

In een van de galerijwoningen aan de Sint-Jozefstraat in Boxtel zorgde een drooggekookte pan zondagmiddag voor flink wat stankoverlast. De brandweer, die in de voorbije maanden al vaker werd gealarmeerd voor een dergelijk voorval, brak de voordeur open om de pan van het vuur te halen. Twee keer eerder was de schade groot omdat de bewoner niet thuis was. Nu was de bejaarde man wel aanwezig. Hij bleef ongedeerd.