Deuren museum MuBo blijven toch gesloten

In tegenstelling tot berichtgeving in de krant van vorige week is museum MuBo aan de Baroniestraat tóch gesloten. Er stond verwarring over de openstelling naar aanleiding van een persbericht. Daarin stond te lezen dat de huidige expositie De schatkamer van Boxtel, die eigenlijk tot 19 april te zien zou zijn, is verlengd tot 5 juli.

In het bewuste bericht wordt met geen woord gerept over sluiting van MuBo. Integendeel, de openstellingstijden in april, mei, juni en juli worden vermeld zoals gewoonlijk. Een week eerder meldde deze krant wel dat MuBo vanwege de coronacrisis was gesloten en aan de hand daarvan was een check door de redactie op de informatie uit het persbericht gewenst geweest. Dat is abusievelijk niet gebeurd.

VERLENGING

Het museumbestuur spreekt de hoop uit dat de verlenging van de huidige tentoonstelling mensen de kans biedt alsnog een kijkje te gaan nemen. Maar pas als de noodmaatregelen rondom de coronacrisis zijn versoepeld.

Expositie De schatkamer van Boxtel omvat museale stukken die MuBo veelal geschonken kreeg, maar die nog niet op zaal konden worden getoond. Na de zomervakantie wordt expositie Water & Vuur opgebouwd, met werken van het Algemeen Kristelijk Kunstenaars Verbond (AKKV).