Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

What's Up, Fien?


Al enkele weken zit vrijwel iedereen thuis. Geen sport, niet winkelen en geen hobby's uitoefenen. Ook Scouting Boxtel heeft momenteel geen opkomsten en weekendjes gepland staan. Dat is niet alleen balen voor de leiding, maar vooral de kinderen vinden het jammer dat ze geen spelletjes kunnen doen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het stafteam van speltak de Dwergen heeft een alternatief bedacht: een programma via internet. Fien van den Biggelaar (10) vermaakte zich op deze manier toch nog prima.

Wat hebben jullie nu precies gedaan? ,,Via Skype hadden we contact met de rest van de groep en de leiding. We moesten verschillende opdrachten en korte spelletjes doen en daar kregen we dan punten voor."

Wat voor spelletjes waren dat? ,,We moesten elkaar omwikkelen met wc-papier, zodat je een mummie werd. Bij een andere opdracht bouwden we een toren van toiletrollen die hoger moest zijn dan jezelf en we moesten wriggelen in onze slaapzak of deken en zo figuren maken."

Kijk eens aan, toch nog actief bezig geweest dus. En hoe ging het? Gewonnen? ,,We hebben het goed gedaan samen (Fien deed de opdrachten samen met haar zusje Loesje die ook bij de Dwergen zit - red.). Eerst kregen we honderd punten van de leiding, toen 112 en uiteindelijk hadden we allemaal gewonnen."

Via zo'n webcam is toch wat anders dan een normale bijeenkomst van de scouting. Hoe vond je dit? ,,Het is wel leuk, maar soms ook lastig want de verbinding was niet altijd even goed. Een normale opkomst is toch wel leuker, want dan kun je nog samen spelen."

Dus je mist de scouting? ,,Ja, nu kan ik niet met de andere kinderen spelen of spelletjes doen in het bos. En het jaarlijkse uitje gaat niet door, dat is ook erg jammer. Ik hoop dat het zomerkamp nog wel doorgaat in juli."

t Fien wikkelt toiletpapier om haar zusje Loesje. Op de achtergrond kijkt de leiding geboeid toe via de webcam. (Foto: Bas van den Biggelaar).