Eugène Broeren (links), drummer Roelof van Driel en Michel Geelen van de band Death Star Discotheque gaven onlangs een optreden in de reeks The Isolation Sessions in Eindhoven. Dit initiatief is opgestart vanwege de coronacrisis. (Foto: eigen collectie).
Eugène Broeren (links), drummer Roelof van Driel en Michel Geelen van de band Death Star Discotheque gaven onlangs een optreden in de reeks The Isolation Sessions in Eindhoven. Dit initiatief is opgestart vanwege de coronacrisis. (Foto: eigen collectie). Foto: Death Star Discotheque

DEATH STAR DISCOTHEQUE SPEELT TIJDENS ISOLATION SESSIONS

Boxtelse band brengt twee singles uit

De band Death Star Discotheque met Boxtelaren Eugène Broeren en Michel Geelen in de gelederen, is ook getroffen door de coronamaatregelen. Ondanks dat alle optredens zijn geannuleerd, brengt de indie/post-punkformatie toch twee nieuwe singles uit.

Nadat vorig jaar zomer een succesvolle mini-tour door Duitsland (in Berlijn, Gorgast en Dresden) werd afgerond, vulde de agenda van Broeren (gitaar) en Geelen (zang/gitaar) zich langzaam met nieuwe optredens. Zo'n twintigtal stonden er op het programma in Nederland en België. Samen met drummer Roelof van Driel uit Eindhoven werkten de Boxtelaren gestaag aan hun bekendheid in het muziekcircuit.

Totdat enkele weken geleden het coronavirus zand in de raderen strooide en ook voor Death Star Discotheque de aanvragen opdroogden en optredens werden afgezegd. Toch laten de bandleden na de deceptie het hoofd niet hangen en dus brengen zij in korte tijd twee nieuwe singles uit.

THUIS

De eerste, Wastin' Time geheten, is nu al te beluisteren op Spotify, iTunes en het Youtube-kanaal van de muziekformatie. Over twee maanden volgt dan het nummer We are XTC/Dance.

Omdat de muzikanten niet in de studio bij elkaar konden komen, werden alle partijen door henzelf thuis ingespeeld. Vervolgens is producer Pieter Kloos in zijn studio The Void in Eindhoven met al het materiaal aan de slag gegaan om de juiste mix te krijgen.

ZONDER PUBLIEK

Ondanks het gemis van live optredens heeft Death Star Discotheque nog wel deelgenomen aan The Isolation Sessions. Dit is een initiatief van twee Eindhovense muziekproducers waarbij diverse bands een optreden verzorgen zonder publiek dat dan meteen wordt uitgezonden op internet. De sessie van de Boxtelse formatie is terug te vinden op het Youtube-kanaal van de band.