Magic FX schenkt vlammenvloeistof voor handgel

Magic FX schenkt vlammenvloeistof voor handgel

Bram Veroude, eigenaar van Magic FX op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk, schenkt morgen drieduizend flacons desinfecterende handgel aan Nederlandse ziekenhuizen. Zelfgemaakt.

De voorraad isopropyl-alcohol die het special-effectsbedrijf van Veroude heeft, wordt verspreid over de Nederlandse ziekenhuizen. Normaal gesproken creëert Veroude hiermee vlammen voor op de podia van grootschalige evenementen en festivals over de hele wereld. Het goedje is namelijk een basisbestanddeel van desinfecterende gel. Inmiddels heeft de Boxtelse ondernemer ook de overige ingrediënten én de receptuur om hand-sanitizer te vervaardigen in huis. Zijn medewerkers zijn daar deze week druk mee in het pand aan de Schouwrooij.

SONGFESTIVAL EN EK

Door de pandemie is de omzet van Magic FX gedaald naar nul. En dus heeft hij de vlammenvloeistof op dit moment niet nodig. Grote opdrachten als het EK voetbal en het Eurovisiesongfestival zijn immers gecanceld. ,,De magazijnen liggen vol en we hebben zelfs een jaar keihard gewerkt aan vier nieuwe producten die nu allemaal klaar zijn en bedoeld waren voor een druk festivalseizoen", meldt Veroude. Daarin zou hij werken op Paaspop, Lakedance, 7th Sunday, maar ook leveren aan het betaald voetbal.

Lees meer op pagina 7.