Afbeelding
Foto:

JCI Dommelland organiseert hulp via Boxtel Helpt

JCI Dommelland organiseert hulp via Boxtel Helpt


De organisatie JCI Dommelland voor jonge ondernemers, heeft de website www.boxtelhelpt.nl opgestart. Hiermee wil de groep vraag en aanbod bij elkaar brengen. ,,Ik hoor vaak om me heen dat mensen graag wil helpen, maar niet zo goed weten hoe. Dat proberen we met deze website op te lossen", meldt bestuurslid Joris van der Krogt.

,,Het coronavirus raakt ons allemaal. De overheid heeft vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoewel deze maatregelen hard nodig zijn, hebben ze een enorme impact op ons dagelijkse leven. Zaken die vanzelfsprekend leken, zijn nu veranderd", meldt JCI Dommelland op haar website.

INITIATIEVEN

In de strijd tegen het coronavirus zijn veel initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Het platform Boxtel Helpt, een initiatief van JCI Dommelland, verzamelt deze initiatieven en wil daarmee vraag en aanbod te samenbrengen.

JCI Dommelland is niet de enige jongerenorganisatie die in de bres springt voor anderen tijdens de coronacrisis. Ook de jeugd van moskee Al Fath aan de Hoogheem biedt hulp aan mensen die dat nodig hebben.

Wie in Boxtel, Liempde of Lennisheuvel woont en iemand wil helpen of een hulpvraag heeft, kan zich inschrijven op de website www.boxtelhelpt.nl. Wanneer het niet lukt om aan de hulpvraag te voldoen, wordt welzijnsorganisatie ContourdeTwern ingeschakeld.


MuBo sluit deuren

Alle activiteiten liggen stil. Ook Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat houdt haar deuren gesloten.

Expositie 'De schatkamer van Boxtel', die eigenlijk tot 19 april was, wordt echter nog niet afgebroken en blijft staan tot en met 5 juli. Vanwege de coronavirus wordt geen nieuwe tentoonstelling opgebouwd.