RIVM: Boxtel kent relatief weinig coronapatiënten

RIVM: Boxtel kent relatief weinig coronapatiënten

Het RIVM meldt relatief weinig coronabesmettingen in de gemeente Boxtel, wanneer deze cijfers vergeleken worden met andere omliggende gemeenten. Er zijn nu 24 (zondag!) geregistreerde patiënten in de gemeente.

Deze cijfers zijn niet representatief voor het werkelijke aantal besmettingen: alleen senioren en mensen in de risicogroep, worden getest. Er kunnen nog veel meer mensen zijn met milde klachten.

De kaart die het RIVM bijhoudt op zijn website, laat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners zien. Met 77,6 (zondag!) zieken per 100.000 inwoners valt Boxtel in een middencategorie. Zes gemeenten ten oosten van het dorp, zoals Meierijstad en Bernheze, vallen in de zwaarste klasse en de omliggende regio's in de tegenovergestelde windrichting, zoals Haaren en Vught kennen ook significant meer patiënten. Waar dit verschil door komt, is niet te duiden.

UPDATE AFGELASTINGEN

De coronacrisis zet ook in Boxtel een streep door meerdere evenementen, zoals de Oranjefeesten op Koningsdag in Liempde en de kerkconcerten in de Sint-Petrusbasiliek. Daarnaast worden festiviteiten die niet per se afgelast moeten worden omdat deze pas na 1 juni plaatsvinden, toch geschrapt door de organisatoren. Het gaat hierbij om onder meer Live in Liempde dat eigenlijk op 14 juni stond gepland en het jubileumfeest van popkoor JukeBox. Beide evenementen zijn verplaatst naar 6 juni 2021.