Brabantse Oldtimerdag gaat niet door

Brabantse Oldtimerdag gaat niet door


Talloze oude voertuigen zijn elk jaar te zien in Liempde tijdens de Brabantse Oldtimerdag op tweede pinksterdag. In 2020 gaat dit echter niet gebeuren: ook door het evenement op maandag 1 juni gaat een streep.

Maandagavond kondigde het kabinet strengere maatregelen aan. Waar voorheen alle bijeenkomsten met meer dan honderd mensen verboden waren tot 6 april, mogen nu álle evenementen niet door gaan tot 1 juni. Zonder ondergrens qua aantal bezoekers dus.

Dat betekent dat de doorgang van de Brabants Oldtimerdag niet verboden is. Toch heeft de organiserende vereniging besloten een streep te zetten door het evenement, meldt voorzitter Paul Saris van nostalgische vereniging Terug in d'n Ted, organisator van het evenement.

SAMENWERKING

Er wordt namelijk samengewerkt met popfestival Limuscene, dat een dag eerder zou worden gehouden. De organisatoren van beide evenementen huren gezamenlijk een feesttent en andere materialen. Het muziekfeest op eerste pinksterdag mag sowieso niet doorgaan. Daarom kiest ook Terug in d'n Ted ervoor de Oldtimerdag af te gelasten.