Ondernemer Jan Tax installeerde een handenwaspunt voor zijn supermarkt Coop aan de Nieuwstraat in Liempde. (Foto: eigen collectie).
Ondernemer Jan Tax installeerde een handenwaspunt voor zijn supermarkt Coop aan de Nieuwstraat in Liempde. (Foto: eigen collectie). Foto: Jan Tax

LIEMPDE CREATIEF TEGEN CORONACRISIS

Handenwaspunt voor de deur bij supermarkt Coop

PÅL JANSEN

Aan creativiteit geen gebrek bij Coop Tax. Klanten kunnen daar buiten hun handen wassen voordat ze er boodschappen doen. Supermarktondernemer Jan Tax zorgde dat er een mobiele wastafel voor zijn winkel kwam te staan: ,,Ik heb 'm zelf gemaakt op mijn vrije zondagmiddag."

Van alle kanten is het behelpen op plekken waar mensen komen. Diverse supermarkten nemen maatregelen, en zo ook de Coop in Liempde waar sinds maandaag buiten een handenwaspunt prijkt.

GRETIG GEBRUIK

,,Er wordt al flink gebruik van gemaakt", aldus Tax. Hij heeft er al veel verschillende reacties op gehad. ,,Wat fijn dat we dit doen, geweldig, enzovoort", meldt de supermarktondernemer tevreden. Ook andere maatregelen zijn uiteraard genomen bij de super in Liempde. Zoals doorzichtige platen voor de kassa's, wat bij andere kruidenierszaken ook wordt gedaan. Ook worden boodschappenkarren regelmatig ontsmet.

Ook in andere Liempdse winkels wordt op diverse manieren de noodzaak van hygiëne onder de aandacht gebracht. Onder andere bij bakkerij Van Eijndhoven. Daar hangt een poster bij de winkelramen waarmee consumenten er nogmaals op worden geattendeerd om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

AARDIG GELUISTERD

,,Er wordt best aardig geluisterd door de klanten, maar een enkeling moet nog met de neus op de feiten gedrukt worden. Al was het maar om de luxe van 'gewoon' boodschappen doen blijvend te kunnen garanderen", aldus bakker Jos van Eijndhoven. ,,'Anderhalve meter' maakt het verschil. Daar is geen millimeter van gelogen!", bezweert hij.