Geen Heilig Bloedprocessie dit jaar

Geen Heilig Bloedprocessie dit jaar

In de lange rij afgelastingen, komt nu ook de Boxtelse Heilig Bloedprocessie te staan, laat de organiserende stichting weten. De cultuurhistorische ommegang zou zondag 7 juni plaatsvinden.

De coronapandemie is de boosdoener. Het landelijke verbod op alle bijeenkomsten, dat in ieder geval tot 1 juni duurt, gooit roet in het eten. Dit maakt de voorbereidingen op de rondgang, die 15 april zouden starten, onmogelijk. En zonder die voorbereidingen kan de processie niet gehouden worden, meldt bestuurslid Christ van Eekelen van de Heilig Bloedstichting.

Het is elk jaar spannend of de kleurrijke rondgang doorgang kan vinden. Bij slecht weer vertrekt de stoet niet vanwege de historische, kwetsbare kledingstukken. Dit keer geen regen als spelbreker, maar een virus.

Op de Facebookpagina van de Heilig Bloedprocessie reageren mensen teleurgesteld, maar begripvol. Het kan niet anders, is de teneur.

Vorig jaar trok de Heilig Bloedprocessie nog in volle glorie en luister door de straten van Boxtel. Een paar donkere wolken hingen voor aanvang dreigend in de lucht, maar er vielen uiteindelijk geen druppels uit. Sterker nog, het was knap warm, zeker in de fraaie kleding. Die blijft nu in de kasten. Andere dan vorig jaar, want alle kledingstukken en andere attributen zijn van de zolder van de Sint-Petrusschool aan de Burgakker verhuisd naar het koetshuis op Duinendaal.