'Kwetsbare senioren missen sociale contacten'

'Kwetsbare senioren missen sociale contacten'


Kwetsbare ouderen hebben tijdens de huidige coronacrisis extra hulp en aandacht nodig. Diverse organisaties in Boxtel zetten zich voor deze mensen in, maar Samen Ouder Worden in Boxtel vreest dat er desondanks senioren onopgemerkt blijven en wil juist deze groep in beeld hebben.

Mensen die onder de radar blijven en daardoor broodnodige sociale contacten missen. Omdat ze niet naar buiten kunnen, geen partner hebben, niet in beeld zijn van de organisaties of omdat ze contacten mijden. ,,Hoe langer de crisis duurt, hoe harder het nodig is dat we ook deze mensen minimaal een gesprek aanbieden en weten waarmee zij mogelijk geholpen kunnen worden. Of we besteden in ieder geval aandacht aan hun angst", aldus Leo de Kort namens Samen Ouder Worden in Boxtel.

,,We vragen mensen die van ouderen weten of vermoeden dat ze in een sociaal isolement geraken, contact op te nemen met ContourdeTwern." De Boxtelse welzijnsorganisatie heeft hiervoor een telefoonnummer en een e-mailadres geopend. ,,Wij proberen vervolgens met deze ouderen in contact te komen. Daar schakelen we ook de lokale organisaties bij in. Uiteraard kunnen senioren ook zelf een beroep doen op ondersteuning of contact. Vrijwilligers kunnen zich via hetzelfde telefoonnummer aanmelden. ContourdeTwern werkt - naast Samen Ouder Worden in Boxtel - nauw samen met KBO Boxtel/Liempde, coƶperatie Ouderen in Regie en vele andere vrijwilligersorganisaties die actief zijn voor ouderen. ContourdeTwern is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 65 58 99 tijdens kantooruren en via infoboxtel@contourdetwern.nl of info@vrijwilligersboxtel.nl.


SeniorWeb biedt ouderen online tips en vermaak


SeniorWeb heeft maandag Thuis online gelanceerd. In die digitale omgeving vinden mensen uitleg over praktische zaken, zoals contact onderhouden via WhatsApp of Skype en online boodschappen doen.

Daarnaast zijn via www.seniorweb.nl/thuis-online tips en suggesties te vinden voor online bezigheden in de eigen huiskamer. Denk aan muziek luisteren, virtueel een museum bezoeken, televisieprogramma's bekijken en dergelijke. Voor ouderen met digitale vragen zitten altijd vrijwilligers van SeniorWeb klaar om hulp te geven.