Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

EXTRA ZONNEPANELEN CADEAU BEHEERSTICHTING AAN SCOUTING

EXTRA ZONNEPANELEN CADEAU BEHEERSTICHTING AAN SCOUTING

Boxtelse blokhut elektriciteitneutraal

Dankzij de stichting die haar blokhut Wickiup beheert, draagt Scouting Boxtel een steentje bij aan een wereld die op alternatieve energiebronnen draait. Vorige week werden extra zonnepanelen op het clubhuis gelegd, waardoor de Boxtelse scouts volledig in hun eigen elektriciteit voorzien.

24 extra zonnepanelen zijn er geplaatst, naast de twaalf die al sinds 2008 op het dak van Wickiup liggen. ,,Alweer een stap richting een duurzame toekomst", zegt Maartje van Bussel van Scouting Boxtel. ,,Met deze 36 zonnepanelen zijn we in staat om in onze gehele elektriciteitsbehoefte te voorzien."

Een bijdrage van de gemeente Boxtel, uit de regeling voor energiebesparende maatregelen bij sportclubs, maakte de aanschaf en plaatsing van de panelen mede mogelijk. De subsidie bedroeg 25 procent van de totale kosten, het restant kwam voor rekening van de beheerstichting. Van Bussel: ,,Luc Vroemen heeft ons zinvolle adviezen gegeven over de meest kosteneffectieve maatregelen voor ons."

MEER MAATREGELEN

,,Scouting Boxtel heeft al meer maatregelen genomen voor de verduurzaming van de blokhut," vertelt Van Bussel. ,,Vorig jaar is al het enkel glas vervangen door HR++ glas, hebben we radiatorfolie aangebracht en energiezuinige Led-verlichting aan laten brengen. Ook voor deze maatregelen ontvingen we een gemeentelijke subsidie van 25 procent van de kosten."

Voorzitter Joost Greunsven van de beheerstichting van Wickiup: ,,In 2020 vieren we het 25-jarig jubileum van de blokhut. Alle duurzaamheidsmaatregelen zijn ons ‘cadeau’ aan de club: voor een mooie en groene toekomst van Scouting Boxtel.”

REÜNIE

Zaterdag 13 juni is er een reünie van scouts ter ere van het 'zilveren' clubgebouw. Leden en oud-leden hebben er menig uurtje doorgebracht.

De zonnepanelen komen het milieu, maar ook de bankrekening van de scoutinggroep ten goede, want de elektriciteitsrekening gaat flink omlaag. Die was met de plaatsing van twaalf zonnepanelen in 2008 al met een derde gedaald.


p De 24 extra zonnepanelen worden op het dak van Wickiup gelegd. Met de twaalf die er al langer liggen, voorzien ze in de elektriciteitsbehoefte van Scouting Boxtel. (Foto: Scouting Boxtel).