Afbeelding
Foto:VASTENACTIE: WERKEN AAN JE TOEKOMST

Beter leven in Derde Wereld dankzij goed onderwijs

In 2020 ondersteunt Vastenactie wereldwijd tal van projecten die mensen toegang bieden tot onderwijs en ondersteuning geven bij het opstarten van een eigen onderneming.

Deze projecten bestaan onder meer uit het aanbieden van trainingen, het beschikbaar stellen van onderwijsruimten en het verschaffen van lesmateriaal.

Vastenactie zet zich in voor jongeren, werklozen en mensen die niet rond kunnen komen van hun (deeltijd)baan.

Waarom loont voortgezet onderwijs? Een extra jaar scholing levert meer inkomen op. Voortgezet onderwijs voor vrouwen en meisjes vermindert hun ongelijkheid met mannen. Mensen die voortgezet onderwijs hebben gevolgd, nemen vaker een leidende rol op zich in de gemeenschap, bijvoorbeeld bij het oplossen van conflicten.

Volgende week wordt een voorbeeld uit de praktijk beschreven.


Anonieme troost in Molenwijkpark

Een anonieme kunstenaar bracht onderstaande tekst aan bij het kunstwerk van de Groningse beeldhouwster Sytske Miedema aan de oever van het Leijsenven in park Molenwijk. De woorden zijn 'geschreven' met bloemen en blaadjes. Wellicht om getroffenen van de coronacrisis een hart onder de riem te steken. (Foto: Geert Duijghuisen).


Vrouwencontact pas in september opnieuw actief

Vrouwen Contact Boxtel heeft vanwege de coronacrisis besloten alle activiteiten stil te leggen tot het nieuwe seizoen. Dat betekent dat de organisatie pas weer actief wordt in september.

Normaal gesproken lopen de cursussen en evenementen van Vrouwen Contact Boxtel door tot en met juli. Voor het jaar 2020 geldt dat dus niet. De vereniging organiseert veelal fietstochten, yogalessen en spelletjesmiddagen.

Afbeelding