Net als in de rest van de groene gebieden in Nederland, was het ook in natuurgebied Kampina druk. Wel hielden mensen zich over het algemeen aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. (Foto: Hans van Doorn).
Net als in de rest van de groene gebieden in Nederland, was het ook in natuurgebied Kampina druk. Wel hielden mensen zich over het algemeen aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

OVERHEID EN NATUURMONUMENTEN ROEPEN OP OM THUIS TE BLIJVEN

Natuur loopt over ondanks corona

JULES HAMELEERS

Het is al een tijdje duidelijk: blijf thuis wanneer het kan en houd anders anderhalve meter afstand. Ondanks deze aanbevelingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, liepen de natuurgebieden in het weekend over van de wandelaars. Vanwege de stralende zon was het ook in natuurgebied Kampina druk. Daar hielden mensen wel afstand.

Er circuleerden ongelofelijke beelden op sociale media: kluitjes mensen in het Amsterdamse Bos en bezoekers van parken die dicht bij elkaar zaten. Naar aanleiding hiervan riepen premier Mark Rutte en Natuurmonumenten nogmaals op: blijf thuis. Ook ontvingen alle mobiele telefoons in Nederland zondagochtend een NL-Alert met diezelfde boodschap.

AFSTAND HOUDEN IN KAMPINA

Ook in de Boxtelse Kampina was het zondag druk: lange rijen auto's stonden geparkeerd aan de randen van het natuurgebied. Toch hielden mensen zich redelijk aan alle voorschriften. Enkele groepjes jongeren zaten te dicht bij elkaar, maar over het algemeen bleef de nabijheid binnen het eigen gezin.

Ook de gemeente Boxtel doet een oproep via haar Facebook-pagina: ,,Ga niet naar parken, speeltuinen en andere plekken met groepen mensen, maar blijf thuis."