Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

TOPDRUKTE BIJ NIEUW INITIATIEF LENNISHEUVELSE ONDERNEMER

Meneer Klaver: van eetcafé naar frietkar

JULES HAMELEERS

Niet alleen in Boxtel hebben ondernemers moeite het hoofd boven water te houden. Dat gebeurt ook in kleine gemeenschappen als Lennisheuvel. Eetcafé Meneer Klaver komt in zwaar weer als het de deuren moet sluiten. Eigenaar Adrie Nooijens is daarom creatief geweest: hij kocht via internet een frietwagen, zette die voor de deur neer van zijn zaak en verdient zo toch nog wat geld.

,,Ik heb altijd vijf frietwagens gehad", legt Nooijens uit. ,,Maar mijn compagnon en ik zijn er per dit jaar mee gestopt. Toen ik hoorde dat ik mijn deuren moest sluiten, ben ik toch maar gaan denken over een manier om wat geld binnen te krijgen. Anders is het afgelopen met mij..." Dus hij kocht online een frietkar, richtte die in en zette hem voor Meneer Klaver.

ELDERS OPETEN

Hoewel het voor Nooijens een flinke klap is dat zijn zaak op slot moet, staat hij wel volledig achter de regels. ,,Ik vind het zeker heel goed. De mensen die dat beslissen hebben er meer verstand van dan ik. En ik neem de hygiëne hier ook heel serieus. Mensen mogen het absoluut niet hier opeten, dan moeten ze maar in hun auto of op een bankje gaan zitten. Zelf heb ik ook handspray staan en ik draag handschoenen. En ik heb voor de gein een duimstok op de toonbank liggen, om mensen te laten zien hoe ver 1,5 meter nou precies is."

In eerste instantie leek het niet zo'n vaart te lopen bij de frietkar, maar zondagavond stonden er lange rijen. ,,Ik had helemaal niet verwacht dat het zo druk zou worden! We waren maar met z'n tweeën en er waren allerlei dingen op. Voor mensen die lang moesten wachten: sorry. Ik hoop niet dat jullie boos zijn", lacht hij.

De frietkar van Meneer Klaver is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Zaterdag wordt er vette hap verkocht tussen 14.00 en 20.00 uur, op zondag tussen 12.00 en 20.00 uur. (q Foto: Hans van Doorn).