Supermarkt Albert Heijn in Boxtel gaat door de week om 07.00 uur open zodat senioren rustig boodschappen kunnen doen. (Foto: Foto: Pål Jansen).
Supermarkt Albert Heijn in Boxtel gaat door de week om 07.00 uur open zodat senioren rustig boodschappen kunnen doen. (Foto: Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

SUPERMARKTONDERNEMER HEEFT RESPECT VOOR WERKNEMERS

Seniorenuurtje AH door coronavirus

PÅL JANSEN

De landelijke Albert Heijn start vanaf maandag een seniorenuurtje. En ook de Boxtelse super doet er aan mee. Zeventigplussers moeten daarvoor vroeg uit de veren: speciaal voor deze groep opent de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat om 07.00 uur. Het boodschappenuurtje is van maandag tot en met vrijdag.

,,Een prima initiatief voor ouderen zodat zij even op een rustige en veilige manier boodschappen kunnen doen", stelt ondernemer Ronald de Jong van de Boxtelse Albert Heijn.

Hij treft steeds meer maatregelen, net als de andere supermarkten: schermen voor de kassa's om de caissières te beschermen, informatiebordjes met richtlijnen, suggestiestrepen om mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te houden. ,,Maar gebruik zoveel mogelijk de zelfscans", adviseert De Jong. ,,Bij die kassa's is ook meer ruimte en op deze manier kun je contactloos betalen. Voor ieders veiligheid is het beter om niet meer met contant geld af te rekenen."

MANDJES

Inmiddels zijn de boodschappenmandjes weggehaald uit de Albert Heijn en worden de winkelwagens en zelfscans met regelmaat gereinigd.

De Jong benadrukt zijn klanten niet alleen om op gepaste afstand van elkaar te blijven, maar ook personeel de ruimte te geven.

AANPOTEN

Het is flink aanpoten voor de supermarkten in deze crisistijd, weet de supermarktondernemer. ,,De enorme aantallen boodschappen vliegen ons om de oren. Maar er is genoeg gedaan om de productie omhoog te krijgen. Iedere dag gaat het een beetje beter. Ook is de 'kerstbesturing' er als het ware opgezet."

In principe is er voldoende voor iedereen, maar met name distributie en logistiek vormden een uitdaging. ,,Soms weten ze in de distributiecentra niet waar ze de spullen kwijt moeten", vertelt plaatselijk AH-winkelier De Jong.

De jongens en meiden die vakken vullen, schakelen desalniettemin allemaal een tandje bij. ,,Ik heb diep respect voor hen", zegt supermarktondernemer De Jong.