What's Up
What's Up Foto: Eigen collectie

What's Up, Pepijn?


Een hele klas met kinderen die zingt, honderd keer een handdruk krijgen en je favoriete traktatie uitdelen op school. Als je zes jaar wordt, is dat normaal gezien één groot feest. Maar voor Pepijn Ras was het verre van een normale verjaardag: hij zat thuis en mocht niet naar school vanwege het coronavirus.

Dat is wel gek zeg, alleen thuis zitten op je verjaardag. Er kunnen natuurlijk ook geen vriendjes en vriendinnetjes op bezoek komen. Wat vind je daarvan, Pepijn? ,,Niet zo leuk...", bekent de zesjarige beteuterd. ,,We moeten allemaal thuisblijven vanwege het coronavirus, zodat andere mensen niet ziek worden. Zijn moeder Selma Bakker vult aan: ,,Tsja, dat is zo. Zaterdag zou eigenlijk zijn kinderfeestje zijn, maar dat moeten we verplaatsen."

Dat is inderdaad niet zo fijn... Heb je dan nog wel een beetje een leuke verjaardag? ,,Ja hoor! Ik heb een grote doos Lego gekregen en een puzzel in de vorm van een wereldbol. En mijn oma is langsgekomen. Mama en ik hebben samen een verjaardagskroon gemaakt en papa heeft de kamer versierd met slingers. En ik kreeg heel veel filmpjes van de kindjes uit mijn klas. Zij dansten en zongen 'Lang zal hij leven", aldus Pepijn.

Wauw, wat lief! Dan heb je je toch nog wel erg jarig gevoeld, denk ik. Maar trakteren kan niet via de telefoon... Had je wel al bedacht wat je wilde? ,,Ja! Snoepjes in de vorm van rupsjes", zegt Pepijn overtuigd. Selma lacht: ,,Dat hadden we nog niet bedacht, maar bij dezen."

Dat klinkt lekker. Houd je ook van beestjes dan? ,,Ja! Mijn beste vriend Siem is nog langs geweest en van hem kreeg ik een cadeau om plantjes te laten groeien." Selma legt uit: ,,Het is een soort science kit. Siem en Pepijn zijn helemaal gek op graven en zoeken naar beestjes, dus het was een erg toepasselijk cadeau." Het enige wat ik nog mis in dit verhaal, is taart... Ga je die nog eten vandaag? ,,Nee, dat doen we zondag... Dan komt mijn andere oma langs."

u Pepijn Ras (6) laat trots de wereldbolpuzzel zien die hij van zijn tante uit Oostenrijk heeft gekregen. Op zijn hoofd de zelfgemaakte kroon. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding