ESB liet niet alle wensen in vervulling gaan


Dat er met het Economisch Stimuleringsbudget een grote pot geld beschikbaar kwam om de lokale economie aan te jagen, betekende niet dat alle aanvragen werden gehonoreerd. In totaal zijn twaalf initiatieven afgewezen of werden indieners op een andere wijze geholpen.

Dat varieerde van het plaatsen van een bankje in het kader van 150 jaar spoor tot een plan voor gratis parkeren in het centrum, waarvoor de proef blauwe zone in de plaats kwam.

De meeste keren werden indieners van een initiatief op een andere manier geholpen binnen de gemeente en sommige zaken bleken al te bestaan. Zoals een invalidentoilet in het centrum. Daarvoor is inmiddels een ander initiatief op touw gezet: de plasroute, waaraan de zogeheten HogeNood-app is gekoppeld. Divers ondernemers stellen hun toilet beschikbaar en geven daarbij aan of hun wc invalide-vriendelijk is.

Een aanvraag voor een banner werd afgekeurd omdat er gebruik werd gemaakt van led-verlichting. Het maken van een business-case voor de Heilig Hartkerk bleek niet te voldoen aan de criteria, net als een initiatief om maaltijden te verstrekken.