Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

CORONAVIRUS ZORGT DOORDEWEEKS VOOR LANGE RIJEN BIJ BOXTELSE MILIEUSTRAAT

'We zijn in de buitenlucht, dat kan geen kwaad'


RENS VAN DEN ELSEN

De medewerkers van de milieustraat in Boxtel fronsten woensdag even hun wenkbrauwen. Waar het normaal op deze dag vrij rustig is, stond nu een lange rij van auto's volgepakt met (tuin)afval. Het coronavirus houdt de mensen weliswaar thuis van hun werk, maar binnen zitten niksen is er voor velen blijkbaar niet bij. Een mooi moment om het huis op te ruimen of de tuin lenteklaar te maken.

De mannen vragen zich hardop af wat de mensen in godsnaam bezielt. ,,We mogen volgens de regering niet te veel bij elkaar komen, maar hier staan ze wel met z'n allen te sjouwen", geeft een van de medewerkers van de gemeentelijke afvaldienst aan.

BORDJE

Sommige bezoekers van de milieustraat houden nog wel rekening met de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Ze draaien het raampje niet naar beneden, maar houden een bordje omhoog waarop staat dat ze alleen spullen hebben die ze gratis mogen dumpen. De meeste mensen zien echter het probleem niet zo: ,,We zijn toch in de buitenlucht, dat kan volgens mij geen kwaad", zegt een vrouw die een grote zak met takken op de groenhoop gooit. Ze wil liever niet met haar naam in de krant, maar geeft wel aan dat ze nu de tijd heeft om lekker in de tuin aan de slag te gaan. ,,En het afval kan niet blijven liggen", geeft ze aan.

Verderop staat Hans den Ouden bij de grofvuilcontainer. Ook hij ziet het probleem niet om juist nu zijn afval uit de opgeruimde berging weg te brengen. ,,Het is mooi weer en anders blijft het liggen. Als het nu regende zou je dit niet hebben, dan ruim ik de boekenkast op of zou ik wat schilderwerk verrichten", legt de Boxtelaar uit.

Een voor een worden de wagens gecontroleerd. Handschoenen en afstand moeten zorgen dat alles volgens de geldende maatregelen afgehandeld kan worden. Zo brengt corona toch nog mensen samen...


p Een lange rij auto's, volgeladen met afval. Normaal een beeld op zaterdagmorgen, maar nu op een doordeweekse dag. De boosdoener: het coronavirus. (Foto: Rens van den Elsen).