De palmpaasoptocht, gepland op 5 april, is een van de vele evenementen die worden afgelast vanwege het coronavirus.
De palmpaasoptocht, gepland op 5 april, is een van de vele evenementen die worden afgelast vanwege het coronavirus. Foto: Peter de Koning

OVERZICHT AFGELASTINGEN EN SLUITINGEN

Openbare leven Boxtel ligt grotendeels plat

Vlak nadat vorige week de krant bij leden op de deurmat viel, werden alle openbare activiteiten waar meer dan honderd bezoekers zouden komen, opgeschort. Zondagavond volgde een noodverordening waardoor horeca, clubhuizen, sportaccommodaties, theaters, muziekzalen en wat dies meer zij de deuren moesten sluiten. Bovendien werd de sluitingstermijn met een week verlengd tot en met 6 april. Hieronder een overzicht van de diverse afgelastingen en sluitingen.

De noodmaatregelen zorgden de voorbije dagen dat de redactie een continue stroom berichten van ondernemers, verenigingen en stichtingen ontving over activiteiten die niet doorgaan en accommodaties die zijn gesloten. Deze werden dagelijks al gepubliceerd op onze website, maar worden voor de zekerheid ook via de krantenkolommen gedeeld. Mensen kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat tot en met 6 april geen activiteiten doorgang vinden. Bij twijfel kan altijd de website van de betreffende organisatie worden geraadpleegd. Annuleringen die in de krant van vorige week al werden gepubliceerd, worden hier niet herhaald.

Tenzij er elders in de krant over is geschreven, staan hieronder de afgelastingen en sluitingen samengevat voor het dorp Boxtel. Soortgelijke berichten voor de overige dorpen in ons verspreidingsgebied staan op de regiopagina.

POLITIEK

Het gemeentebestuur heeft de raadsvergadering van 24 maart geschrapt. Dinsdag 7 april staat een beeldvormende raadsvergadering op de agenda; of die doorgaat wordt nog bezien.

ONDERNEMERS

De modezondag die de Boxtelse centrumwinkeliers zondag 29 maart zouden houden gaat niet door; wel zijn de winkels die dag vooralsnog open. Lionsclub Boxtel Belles Amies heeft culinair festival De Proeftuin op 5 april van de kalender gehaald. De bekendmaking wie de titel Beveiligingsbedrijf van het Jaar heeft gewonnen, werd donderdag afgelast toen de bijeenkomst al bezig was. Het Boxtelse bedrijf Doevendans Beveiliging was een van de genomineerden.

THEATER

Podium Boxtel heeft alle voorstellingen tot 6 april af moeten blazen. Dat betekent dat voor cabaretier Guido Weijers (20 maart) en het concert Brel & Brass van Boxtel's Harmonie (4 april) andere datums worden gezocht.

Camerettenfestival is verplaatst van 27



maart naar 20 mei. Daarnaast heeft Go Rome het in de theaterzaal aan de Burgakker geplande optreden Ladies First, gecanceld. De Boxtelse band zou daarin 18 april optreden met acht lokale zangeressen.

Boxtheater heeft de voorstellingen van toneelstuk Vleesch, dat vrijdag 27 maart in première zou gaan, eveneens afgelast. Er is nog geen besluit genomen over eventuele nieuwe datums.

MUZIEK

In partycenter Denziz is zondag 29 maart het optreden van The Explosion Rockets afgelast. De Gildenbondsharmonie kreeg te horen dat de concertwedstrijd om het open Nederlands harmoniekampioenschap, op 28 en 29 maart in Barneveld, is afgeblazen. Maandag 23 maart zouden smartlappen en zeemansliedjes klinken in gemeenschapshuis De Rots, maar het Dükerskoor heeft een streep gezet door zijn maandelijkse meezingavond.

HISTORIE

Museum MuBo in Boxtel is tot nader order gesloten voor publiek. Donderdag 26 maart zou een serie VVV-rondwandelingen door het centrum starten langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De eerste tocht is geschrapt; de organisatoren hopen nu dat de reeks rondleidingen op 8 april kan beginnen.

JEUGD

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival kan voorlopig niet worden afgerond nu de basisscholen zijn gesloten. Ook de finale en première van de films die de schooljeugd heeft gemaakt of nog moest maken, is op maandag 6 april afgelast. Dat meldt CultuurBox. Boxtel Vooruit heeft de palmpaasoptocht afgelast die voor zondag 5 april stond gepland.

SPORT

Doordat alle sportaccommodaties op last van de overheid zijn gesloten, gaat ook de open tennisdag van LTV De Merletten op 29 maart niet door. Atletiekvereniging Marvel heeft de jaarlijkse Paasloop van op tweede paasdag 13 april voor het eerst in 44 jaar gecanceld. De recreatieve wedstrijden tafeltennis en volleybal van respectievelijk de BRTC en de BBO zijn opgeschort.

DIVERSEN

De in februari geopende nieuwe Vincentiuswinkel (Stationsstraat) blijft tot nader order gesloten.

Vrouwencontact Boxtel heeft alle activiteiten gestaakt. Hobbycentrum Boxtel (HCB) aan de Baroniestraat houdt de deuren gesloten en heeft eveneens alle activiteiten (ook die elders worden gehouden) afgeblazen. Bovendien houdt de Kinderboerderij aan het Apollopad tot en met eind maart de poort dicht voor publiek.

In gemeenschapshuis De Walnoot zijn de wekelijkse kienavonden op donderdag opgeschort, meldt het organiserende team Aquavaria. Ook de kienavonden die carnavalsclub De Agterblijvers op maandagen in partycenter De Comsche Hoeve houdt, vervallen.



p De palmpaasoptocht die gepland stond voor zondag 5 april is een van de vele activiteiten en evenementen die vanwege de coronacrisis in Boxtel is geschrapt. De folkloristische jeugdoptocht wordt sinds 1960 op de zondag voor Pasen georganiseerd door evenementenstichting Boxtel Vooruit. (Foto: Peter de Koning, 2014).